Yalova’da Alevi ailelerin evleri işaretlendi

Yalova’da Alevi ailelerin yaşadığı 5 eve işaret konuldu. Ailelerin söz konusu işaretleri fark etmesinin akabinde olay mahalline gelen güvenlik güçleri, soruşturma başlattı.

GÜNDEM 25.01.2021, 23:04 26.01.2021, 16:39
Yalova’da Alevi ailelerin evleri işaretlendi

Yalova şehir merkezindeki Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevi vatandaşlara ait 5 eve çarpı işareti konularak, kapı ve duvarlara ‘Alevi’ yazıldı. Ev sahiplerinin söz konusu işaretlemeyi fark etmesinin sonrasında olay yerine gelen güvenlik güçleri, soruşturma başlattı.

Evi işaret konulanlardan Ali İhsan Gültekin’in ‘Dede’ olduğu öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir, söz konusu saldırıyı kınayarak, “Türk toplumunun sinir uçları ile oynanıyor. Alevi vatandaşları kışkırtan bu ırkçılığa karşı durulması gerekiyor. Tüm bu sürecin takipçisi olacağız.” şeklinde konuştu.

"Kapımızı vurun, bir çayımızı için"

Maruz kaldıkları saldırı karşısında tepki gösteren bir Alevi vatandaş ise, “Niçin yazı yazıyorsunuz? Kapımızı çalın, bir çayımızı için. Bizler yemeğimizi paylaşan insanlarız. Öyle 3-5 çapulcuya da papuç bırakacak değiliz.” şeklinde konuştu.

"İlk kez böyle bir şey yaşadık"

Evi işaret konulan bir başka vatandaş Hasan Arduç da olayı sabah erken saatlerde fark ettiklerini belirterek, "Bu mahallede 5 Alevi aileyiz. Yalnızca bizim evlerimiz işaretlenmiş. 80'li yıllardan beri bu mahallede ikamet ediyorum. İlk kez başımıza böyle bir şey geliyor. Bunu kimin yaptığı konusunda hiçbir fikrimiz yok." ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)