Joe Biden, çok sayıda ülkeye kapıları kapattı

ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs sebebi ile Schengen Bölgesi, İrlanda, Brezilya, İngiltere ve Güney Afrika'dan gelen yolculara seyahat kısıtlaması getirdi.

DÜNYA 25.01.2021, 23:46 26.01.2021, 16:38
Joe Biden, çok sayıda ülkeye kapıları kapattı

ABD Başkanı Joe Biden, eski başkan Donald Trump'ın koronavirüs sebebi ile söz konusu ülkelere uygulanan seyahat yasağının, 26 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla kaldırılması kararını geçersiz kılan bir kararnameye imza attı ve bir önceki listeye Güney Afrika'yı da dahil etti.

Seyahat kısıtlaması getirildi

ABD Başkanı Joe Biden, koronavirüs sebebi ile çok sayıda ülkeye seyahat kısıtlaması getirdi.

İmzaladığı son kararnamede Başkan Biden, "COVID-19'un mutasyonlarını ve hastalığın yayılımının devam ettiğini göz önünde bulundurarak, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), uluslararası seyahat uygulamalarını tekrar inceledi. Schengen Bölgesi, İrlanda, Brezilya, İngiltere ve Güney Afrika'daki sağlık durumlarının araştırılmasının ardından, ABD'ye gelen ziyaretçilere yönelik seyahat kısıtlaması uygulama kararı aldık." ifadesini kullandı.

Donald Trump, yasağı kaldırmıştı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında, koronavirüs sebebi ile Schengen ülkelerine seyahat kısıtlaması uygulamaya koymuş, listeye daha sonra Brezilya, İrlanda ve İngiltere'yi de dahil etmişti.

Trump, 18 Ocak tarihinde imzaladığı kararname ile söz konusu kısıtlamanın 26 Ocak 2021 tarihinde kalkacağını dile getirmişti.

Yorumlar (0)