Valilikten kayıp dağcılara ilişkin açıklama!

Uludağ'da kaybolan dağcıları arama kurtarma çalışmaları kapsamında bir ceset bulunduğu öne sürüldü. Bursa Valisi Yakup Canbolat ise mont ve bere dışında herhangi bir bulguya rastlanmadığını ifade etti.

GÜNDEM 09.12.2019, 19:57 09.12.2019, 20:54
Valilikten kayıp dağcılara ilişkin açıklama!

Uludağ'da kaybolan amatör dağcılar Mert Alpaslan (31) ve Efe Sarp'ın (37) arama-kurtarma çalışmalarında ekiplerin, kar altında bir ceset bulduğu iddia edildi. Bursa Valisi Yakup Canbolat ise kaybolan iki dağcıyı bulma çalışmalarının 8 gündür yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydetti. Bölgedeki ekiplerin tüm gayretleriyle çalışmaya devam ettiğini belirten Canbolat, Efe Sarp'a ait mont dışında çalışmalar kapsamında henüz herhangi bir iz ve bulguya rastlanmadığını aktardı.

Bursa Uludağ'da, 1 Aralık gecesi tırmanışa çıkıp kaybolan 31 yaşındaki Mert Alpaslan ve 37 yaşındaki Efe Sarp'ı arama çalışmaları, 8'inci günde de devam ediyor.

Ekipler Efe Sarp'ın montu ve beresinin bulunduğu konum etrafında arama çalışmalarını genişletirken, JAK, AFAD, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), İHH, AKUT, Bakut ve ANDA'dan oluşan 161 kişilik ekip, çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar (0)