Uzaktan çalışma modeli uygulayan şirketin çalışanları dünyanın dört bir yanına dağıldı

Türkiye’nin en büyük çağrı merkezlerinden birine sahip olan AloTech firması, pandemi ile başladıkları uzaktan çalışma modelini kalıcı olarak uygulamaya başladı. Daha önce sadece İstanbul’da olan çalışanlar Türkiye’nin 30 farklı şehrine dağılırken, bazıları da Nijerya ve Venezuela gibi ülkelere gitti.

GÜNDEM 21.10.2021, 17:40 21.10.2021, 18:21
Uzaktan çalışma modeli uygulayan şirketin çalışanları dünyanın dört bir yanına dağıldı

 27 ülkede şubesi bulunan AloTech firması, Türkiye’de de pandemi döneminde yaşanan kapanmalarla birlikte geçtiği uzaktan çalışma modelini sürekli hale getirdi. Böylece firmanın 120 çalışanı dünyanın farklı ülke ve şehirlerinden çalışmaya başladı.

“Çalışanlarla ortak karar aldık”

 Platformun kurucu ortaklarından olan Cenk Soyak, kalıcı olarak uzaktan çalışma kararını çalışanlar ile birlikte aldıklarını söyleyerek “Biz bu uzaktan çalışma dönemini son derece verimli hale getirdik. Daha sonra “kalıcı hale getirebilir miyiz?” diye düşündük. Çalışanlarımızın büyük oranının bizimle aynı şekilde düşünmesi ve hizmet alanımızın da işimize uygun olması nedeniyle aynı şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz. Pandemi sürecinde istihdamımızı da yüzde 62 artırdık” şeklinde konuştu.

“1,5 senedir İstanbul’a gelmiyorlar”

Yeni modele geçmeleriyle birlikte çalışanların farklı şehirlere dağıldığını ifade eden Soyak, “Daha önce herkesin İstanbul’da olma şartı vardı. Son kararımızla özellikle Ege ve Akdeniz’e gidenler oldu. 1,5 senedir İstanbul’a hiç uğramamış çalışanlarımız var. Şu anda Türkiye’nin 7 bölgesinde 30 ilde çalışanımız var. Çalışanlarımızın dörtte biri de yurtdışında. Fas, İngiltere, ABD, Venezuela ve Nijerya’da 5 çalışanımız bulunuyor” dedi.  

Yorumlar (0)