Unutulan sargı bezi için tazminatı Yargıtay az buldu

Özel hastaneye kasık ağrısı için gitti, ameliyatta karnında gazlı bez unutulunca hayatı karardı. Ameliyattan 3 ay sonra ağrısı dinmeyen kadın başka bir hastanede şok gerçeği öğrendi. Karnında gazlı bez unutulduğunu anlayan kadın, hastaneye dava açtı ve 317 bin TL tazminat kazandı.

GÜNDEM 29.03.2021, 13:11 30.03.2021, 09:40
Unutulan sargı bezi için tazminatı Yargıtay az buldu

Kasık ağrısı nedeniyle 2005 yılında özel bir hastaneye gidip ameliyat olan kadın, ağrılarının dinmemesi nedeniyle 3 ay sonra soluğu başka bir özel hastanede aldı. Karın ağrısı ve kusma şikâyetiyle başvurduğu hastanede ise şok gerçeği öğrendi.

Hastanede karnında gazlı bezin unutulduğunu öğrenince ne yapacağını bilemeyen kadın, mahkemeye başvurdu. Kadın, mahkemeye başvurusunda, gazlı bezin karın bölgesinde unutulması sonucu, iç organlarının çürümesiyle rahim, yumurtalıklar ve bağırsaklarının da bir kısmını alındığını ifade etti.

Yargıtay manevi tazminatı az buldu

2005 yılından bu yana çekmediği sıkıntının kalmadığını ifade eden kadın, bedensel ve ruhsal sıkıntıları için 100 bin TL manevi tazminat ile 100 bin TL maddi tazminat davası açtı. Mahkeme de kadını haklı bularak, 297 bin 312 TL’lik maddi ve 20 bin TL tutarında da manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi ise kadının çektiği ıstırap dolayısıyla verilen maddi tazminatın az olduğuna karar verdi. Şahsi menfaatlerin ihlal edildiğini vurgulandığı kararda, “Temyiz davasının davacı yararına bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)