Ankara’da, Altındağ Belediyesi’nden tiyatroya destek geldi!

Ankara’nın Altındağ Belediyesi, pandemi sürecinde kapalı olan tiyatrolar için bir proje gerçekleştirdi. “Kale’nin Altın Çocukları” adlı proje kapsamında ilk olarak ‘Hamlet’ oyunu, Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelendi.

KÜLTÜR-SANAT 29.03.2021, 13:14 30.03.2021, 09:50
Ankara’da, Altındağ Belediyesi’nden tiyatroya destek geldi!

Ankara’da bulunan Altındağ Belediyesi, bir tiyatro projesine imza attı. Salgın süreci devam ederken bir süre kapalı olan ve izleyicinin de uzak kaldığı tiyatrolar, belediyenin projesi olan “Kale’nin Altın Çocukları” sayesinde yeniden can buldu. Proje kapsamında düzenlenen ilk oyun ise, William Shakespeare'in unutulmaz eseri "Hamlet" oldu.

Oyun, Dünya Tiyatrolar Günü’nde oynandı

Altındağ Belediyesi’nin Gençlik Merkezlerine bağlı Tiyatro Topluluğu oyuncularının rol aldığı oyun, Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde sahnelendi.



Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında oynanan oyuna, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı da katılım gösterdi. Belediye meclis üyelerinin de sosyal mesafeli bir şekilde katılım gösterdiği tiyatro oyununa, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik de katıldı.

Oyunda rol alanların kişisel gelişimi sağlanıyor

Kalenin Altın Çocukları projesinin, göreve il başladığı zamanlarda yapılan projelerden biri olduğunu söyleyen Asım Balcı, oyun bitiminde görevli tüm oyuncuları kutladı. İzlerken çok gururlandıklarını söyleyen Balcı, bu anlamda daha iyi yerlere gelmek için çalışmaların süreceğini söyledi. Projeyle beraber bölgedeki çocukların da kişisel gelişimlerine katkı sağladıklarını belirten Balcı, oyunda rol alan çocukların da yeni bir bakış açısı kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)