Ümraniye'de facia yaşanabilirdi

Ümraniye'de yanan kurs binası, içinde öğrenci bulunma ihtimali nedeniyle korkuya sebep oldu.

GÜNDEM 19.01.2020, 09:23
Ümraniye'de facia yaşanabilirdi

Ümraniye'de akşam saatlerinde yatılı bir Kuran Kursu binasının dördüncü katında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Çıkan yangına Ümraniye itfaiye ekipleri başta olmak üzere çevre belediyelerden gelen ekipler müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangının boş bir odada başladığı ve içinde öğrencinin bulunmadığı öğrenildi.

Mahallelilerin yüreği ağzına geldi

Yangın, saat 01.30 sıralarında Ümraniye ilçesi, İstiklal Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi'nde bulunan yatılı erkek Kuran kursunda çıktı. Beş katlı olan yurt binasının dördüncü katında çıkan yangın, yurdun o sırada boş olması sebebiyle ilk çıkış anında fark edilemedi.

Bütün odayı kaplayan alevleri fark eden yurt personeli ve çevredeki vatandaşlar, yangını 110 İtfaiye'ye bildirdi.

Kısa sürede verilen adrese gelen itfaiye ekipleri, itfaiye aracındaki yangın merdiveni ile yangının çıktığı odaya dışarıdan ulaşarak müdahalede bulundu.

Oksijen tüpü yardımıyla içeriden de müdahalede bulunan itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına almayı başardı.

Öğrenciler izne ayrılmış

İtfaiye ekiplerinin ilk kontrollerinde içeride kimsenin bulunmadığı görüldü. Kursta kalan öğrencilerin geçtiğimiz gün izne ayrılarak binadan ayrılmaları olası bir faciayı önlerken yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Yorumlar (0)