Uludağ yangın ihtimaline karşı 24 saat denetleniyor

Türkiye'nin çeşitli illeri günlerdir süren yangınlarla karşı karşıya kalırken yeni bölgelerde yangın çıkması/provokasyon ihtimaline karşı ekipler kuş uçurtmuyor.

GÜNDEM 05.08.2021, 20:57 07.08.2021, 11:08
Uludağ yangın ihtimaline karşı 24 saat denetleniyor

Ülkemizin güney kesimlerinde süren orman yangınları sebebiyle Bursa’da da yetkililer alarma geçti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar personeliyle İl Jandarma Komutanlığı personeli, Uludağ’da yangın ihtimaline karşı denetimlerini daha sıkı hale getirildi.

Denetimler daha da arttırıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. bölge Müdürlüğü tarafından yapılmış olan açıklamada, ülkemizin pek çok noktasında meydana gelen orman yangınlarının ardından Uludağ Milli Parkı başta olmak üzere Bursa genelinde denetimlerin arttırıldığına vurgu yapıldı.

Yapılan denetimlerde muhtemel orman yangınlarının önlenmesi ve yangına erkenden müdahale edilebilmesi hedefleniyor.

Havadan nöbet

İl genelinde aralıksız bir şekilde yapılan uçuşlara Jandarma Genel Komutanlığı’nın helikopterleriyle gün boyu denetleme yapılıyor. Denetimlere PÖH, Milli Parklar, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve AFAD personeli de destek veriyor.

Bölgedeki araçlar bir bir durduruldu

Sıkı denetimler dahilinde Uludağ Milli Parkı girişinde bütün araçlar jandarma ekiplerince bir bir durdurularak kontrol edildi. Milli Parklar personelince ziyaretçilerin burada uyması gerekli olan kurallara ilişkin bilgilendirme gerçekleştirildi.

Ziyaretçiler uyarıldı

Milli Park’ta piknik yapmaya izin verilen sahalarda denetimlerine devam eden Milli Parklar ve jandarma personeli, kurallara uymaları konusunda ziyaretçilere uyarıda bulundu.

Kamp alanları gözetleniyor

Bütün uyarılara karşın kurallara uymayan vatandaşlaraysa yasalar dahilinde cezai işlem yapılıyor.

Bununla beraber Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ile Uludağ Jandarma Komutanlığı ekiplerince Uludağ Milli Parkı’ndaki günübirlik kamp alanlarında sürekli olarak denetim uçuşları yapılıyor.

Yorumlar (0)