Ukrayna’dan Rusya’ya: Zaporijya nükleer santrali saldırısı

Rus yetkililer, Ukrayna'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırdığını duyurdu. Saldırının, santralin altıncı güç ünitesinin kubbesine yapıldığı ancak hasara yol açmadığı belirtildi. Ayrıca, Ukrayna'nın Belgorod'a düzenlediği saldırıda bir kadının öldüğü açıklandı.

GÜNDEM 07.04.2024, 16:57 Melina Ay
Ukrayna’dan Rusya’ya: Zaporijya nükleer santrali saldırısı

Ukrayna, Rusya kontrolündeki Zaporijya nükleer santraline saldırı düzenledi. Rusya tarafından kurulan yönetim, santralin altıncı güç ünitesinin kubbesine yapılan saldırının hasara yol açmadığını açıkladı.

Rus devlet haber ajansı TASS'ın santral yetkililerine dayandırdığı haberine göre, yönetim daha önce de santralin kantininin yakınına park etmiş bir kamyona zarar veren bir insansız hava aracı saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

Santral yetkilileri, iki saldırıdan sonra santraldeki radyasyon seviyelerinin değişmediğini söyledi.

Bir vatandaş hayatını kaybetti

Öte yandan bölge valisi, Ukrayna'nın Belgorod'a saldırısında bir kadının öldüğünü açıkladı. Avrupa'nın en büyüğü olan Zaporijya nükleer santrali, Mart 2022'den bu yana Rusya tarafından kontrol ediliyor. Santral, cephe hatlarına yakın olmaya devam ediyor ve hem Ukrayna hem de Rusya düzenli olarak birbirlerini santrali bombalamakla ve olası bir nükleer felaketi riske atmakla suçluyor.

Yorumlar (0)