Ukrayna'da amonyak sızıntısı: Rusya'dan açıklama geldi!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna'nın Sumi şehrindeki bir kimya fabrikasında amonyak sızıntısı yaşandığını belirterek, “Bu amonyak sızıntısı, aşırı milliyetçi grupların provokasyonu” sözlerini kullandı.  

GÜNDEM 21.03.2022, 14:12 21.03.2022, 14:24
Ukrayna'da amonyak sızıntısı: Rusya'dan açıklama geldi!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sürerken, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. 

Rusya: "Amonyak sızıntısı, Ukraynalı milliyetçilerin provokasyonu"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Sumi şehrindeki Sumihimprom adlı tesiste amonyak sızıntısı yaşandığını belirterek, “Gece saatlerinde Sumi’de Ukraynalı aşırı milliyetçiler, planlı bir provokasyon düzenledi. Rusya Savunma Bakanlığı, bu yönde daha önce uyarılar yapmıştı. Sumi Bölge İdaresi Başkanı’nın yaptığı açıklamada, Sumihimprom’da amonyak sızıntısı yaşandığı kaydedildi. Hava kütleleri şehre doğru hareket etmediği için Sumi vatandaşları için bir risk teşkil etmiyor. Rusya'nın kimyasal silah kullanacağına ilişkin 19 Mart'ta yapılan açıklamaların ardından Ukraynalı milliyetçi kesimlerin provokasyon saldırıları yapabileceğini söylemiştik. Bir kez daha belirtmek istiyorum. Rusya, Ukrayna’da zehirli maddelerin üretildiği ya da depolandığı tesislere hiçbir saldırı düzenlemiyor ve planlamıyor. Ukrayna'daki zehirli maddelerin depolandığı alanlarda yaşanabilecek olayların sorumlusu Kiev milliyetçi rejimidir” açıklamasını yaptı. 

80'i aşkın paralı milliyetçi ve asker yok edildi 

Ukrayna'daki milliyetçi ve paralı askerlere karşı operasyonların da devam ettiğini söyleyen Konaşenkov, "21 Mart’ta, Rivne bölgesindeki Novaya Lyubomirka muharebe alanında yüksek hassasiyetli seyir füzeleri ile Ukraynalı milliyetçilerin ve yabancı paralı askerlerin eğitim alanına saldırı düzenlendi. 80'den fazla milliyetçi ve paralı asker yok edildi" sözlerini kullandı. 

Gece boyunca 44 tesis vuruldu 

Ukrayna'ya ait Donbass Bölgesi'nde bulunan Donetsk'te düzenlenen operasyonlarda Rus askerlerinin Ukrayna mevzilerine ilerleyişini devam ettirdiğini söyleyen Konaşenkov, "Bu bölgede yalnızca 1 gecede 3 tank, 50 militan, 4 BMP zırhlı araç, 4 arazi aracı ve 2 topçu silahı imha edildi. Kiev'in banliyösünde bulunan Rusya Silahlı Kuvvetleri, Nikolaevka’da Ukrayna Ordusu'nun özel yeraltı komuta merkezinin kontrolünü ele geçirdi. Komuta merkezinin üst seviye komutanı 61 Ukrayna askeri, Rus birliklerine teslim oldu. Rusya'nın askeri harekâtının başından bu yana 180 uçaksavar füze kompleksi, 216 insansız hava aracı, bin 506 tank, 592 top ve havan topu, 152 yaylım ateş sistemi, bin 284 adet araç imha edildi. Gece saatleri boyunca 44 askeri tesise saldırı düzenlendi” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)