Ukrayna askerleri, Rus tanklarını pusuya düşürdü: İşte saldırı anı

Rus askeri birlikleri, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e saldırı düzenlemek için hazırlıklarına devam ederken, Ukrayna askerleri ise şok baskınlarla Rusya’ya ait tankları imha etti. 

GÜNDEM 12.03.2022, 12:41 12.03.2022, 13:12
Ukrayna askerleri, Rus tanklarını pusuya düşürdü: İşte saldırı anı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşta 17'nci güne girildi.

Ukrayna’nın birçok şehrine saldırılar gerçekleştiren Rusya, ülkedeki en büyük hedef olan başkent Kiev’e saldırmak için şehrin dışına yığınak yapmayı sürdürüyor.

Kiev’in dışında binlerce askeri araç ve asker ile yığınaklar hazırlayan Rus ordusu, sevkiyatlarına devam ederken, bugün yapılan sevkiyatlar ise Ukrayna’nın şok baskınlarına hedef oldu.

Rus tanklarını şok baskınla imha ettiler

Sovyet yapımı BMP-2 tanklarını Kiev’in çıkışında yürüten Rus ordusu, olacaklardan habersiz bir şekilde yolda devam ederken Ukrayna askerlerince takip edildi.

Ukrayna ordusu, görüş açısına giren Rus askeri araçlarını hedef alarak 30 mm çapında top atışlarıyla saldırı düzenledi. Bir tank önce isabetli atışla imha edildi ve daha sonra arkasından gelen bir başka tank top atışlarıyla yine imha edildi.

Ne olduğunu anlamayan Rus askerleri, tanklardan dışarı çıkarak kaçmaya başladı. Konvoydaki bir tank ise yaşananların ardından panik yapıp kontrolden çıktı ve daha sonra boş bir araziye daldı.

Rus ordusu ağır kayıp verdi

Diğer tanklar, Ukrayna ordusunun hedefi olmamak adına park durumuna geçti. Rusya askerleri ve Ukrayna askerleri arasında yaşanan çatışmada Rus askerlerin ciddi kayıplar verdiği, tankçı güçlerin ise Ukrayna askerlerince püskürtülerek geri döndüğü bildirildi.

Yorumlar (0)