Rusya, Ukrayna’dan çıkmak için şartlarını bir bir sıraladı

Ukrayna-Rusya savaşında 12’nci gün icra edilmeye doğru yaklaşılırken 3’üncü tur görüşmelerinin zamanı ve Rusların Ukrayna’dan çıkmak için şartları dünya kamuoyuna duyuruldu. Kremlin barış için 3 şart belirlerken görüşmenin de bugün 17.00’da yapılacağı kaydedildi.

DÜNYA 07.03.2022, 15:48 07.03.2022, 17:02
Rusya, Ukrayna’dan çıkmak için şartlarını bir bir sıraladı

Rusya ve Ukrayna, savaşın 12’nci gününe doğru ilerlerken müzakereler kapsamında bugün 3’üncü kez bir araya gelecek. Ukraynalı müzakere heyetinden David Arakhamiya, yaptığı açıklamada, “Ukrayna ve Rusya, düşmanlığın sona erdirilmesi amacıyla üçüncü kez bir araya gelecek.” şeklinde konuşurken tarafların önceliği savaşı durdurmak olacak. 

Savaşın devam etmesi halinde de öncelik siviller olacak

Kremlin bugün 3 şartını dünyaya en kesin cümleleriyle servis etti. Bu şartların kabul edilmemesi halinde ise barışın sağlanamayacağını dile getirdi. Barışın gerçekleştirilmemesi durumunda ise öncelik, sivillerin Ukrayna’dan çıkartılması olacak. Bu kapsamda saatlik ateşkes ilan edilmesi ve insani koridor oluşturulması hakkında görüşülecek.



3’üncü müzakerenin saati belli oldu

Rus kaynaklarından yapılan açıklamaya göre 3’üncü görüşmenin saati bugün 17.00 olarak belirlendi. Görüşmeyi yapacak Rus heyet, Belarus’un Brest şehrine vardı.

Kremlin, “barış” için şartlarını açıkladı

Kremlin, ordularının Ukrayna topraklarından çıkması için derhal gerçekleştirilmesini istediği şartlarını açıkladı. 3 şart, dünyaya şu cümlelerle servis edildi:

  1. Kırım, Rus toprağı olarak tanınacak. 
  2. Luhansk ve Donetsk de bağımsız devlet olarak varlığını sürdürecek.
  3. Ukrayna anayasası değişecek ve herhangi bir gruba dahil olma hedefleri sonlandırılacak.

Tüm bunların Ukrayna tarafından kabul edilmesi halinde Rus orduları, Ukrayna topraklarını derhal boşaltacak.

Yorumlar (0)