Türkiye’nin batısı ve güneyi Eylül ayını yaz tadında bitirecek

Meteoroloji yetkililerinin bildirdiğine göre; Türkiye'nin güney ve batı kesimleri Eylül ayının son günlerini sıcaklık artışları ile tamamlayacak. Hava sıcaklıklarının bugünle birlikte artmaya başlayarak mevsim normallerinin 2-4 derece üstüne çıkması bekleniyor

GÜNDEM 27.09.2021, 10:39 27.09.2021, 17:53
Türkiye’nin batısı ve güneyi Eylül ayını yaz tadında bitirecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı değerlendirmede, ülke genelinde bugün herhangi bir yağış beklentisi olmadığı belirtti. Özellikle ülkenin kuzeydoğusunda hava parçalı ve zaman zaman da çok bulutlu geçecek. Yapılan açıklamada, gece saatleri ile birlikte Orta ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus görülebilecek.

Ülkenin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıkların mevsim ortalamalarının 2 ile 4 derece kadar üzerinde, kalan diğer yerlerde de mevsim normallerinde olması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzey- güney kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahminleri yapılıyor.

Doğu Anadolu’da sıcaklıklar azalıyor

Tahminlere göre Doğu Anadolu'da sıcaklıklar düşmesi bekleniyor. Diğer taraftan yurdumuzun doğusunda ise ortalama mevsim sıcaklarının 1 ile 3 derece altına inebileceği ihtimaller arasında yer alıyor. Bölgede bugün hava parçalı az bulutlu geçecek. Rüzgarın kuzeyden ara sıra orta kuvvette eseceği bölgede sıcaklıklarda da 1 ile 3 derece arasında bir azalma olacak.

Yorumlar (0)