Türkiye-Yunanistan toplantısı sona erdi

Türkiye ile Yunanistan arasında, askerî düzeyde "ayrıştırma usullerinin" masaya yatırıldığı dördüncü teknik toplantı sona erdi.

GÜNDEM 17.09.2020, 11:20 17.09.2020, 12:41
Türkiye-Yunanistan toplantısı sona erdi

Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında gerçekleştirilen teknik toplantıların dördüncüsü sona erdi. 

Konuya ilişkin açıklama Milli Savunma Bakanlığından (MSB) geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Yunanistan arasında askeri düzeyde gerçekleştirilen teknik toplantıların dördüncüsünün yapıldığı bildirildi. 

Açıklamada, NATO Karargahı’nda düzenlenen toplantıda "ayrıştırma usullerinin" masaya yatırıldığı ifade edildi. 

NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan'ın teknik görüşmeleri onayladığını bildirmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da söz konusu açıklamayı doğrulamıştı. 

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis'ten söz konusu açıklamalara yalanlama gelmişti.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında herhangi bir görüşme yapılmayacağını söylemişti.

Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Miçotakis'in NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Genel Sekreteri Stoltenberg'i sıkıntılı bir duruma soktuğunu kaydederek, Yunanistan'ın yalan söylediğini ve gerçekleri saptırarak NATO'yu (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) yalanlamasının ibretlik olduğunu ifade etmişti.

Bunun üzerine Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan arasında görüşme yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar hakkında son bir açıklamada bulunmuştu.

Stoltenberg, siyasi müzakere ile teknik görüşmenin farklı olduğunu, yani Türkiye ile Yunanistan arasında siyasi müzakere düzenlenmeyeceğini, yalnızca teknik görüşme yapılacağını kaydetmişti.

Yorumlar (0)