"Türkiye'ye yaptırım" tasarısı onaylandı

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Temsilciler Meclisi, Barış Pınarı Harekâtı'ndan dolayı "Türkiye'ye yaptırım" tasarısını onayladı.

GÜNDEM 30.10.2019, 07:35
"Türkiye'ye yaptırım" tasarısı onaylandı

ABD Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna (Barış Pınarı Harekâtı) ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını 16'ya karşılık 403 evet oyu ile onayladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna (Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı) ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etti. 

ABD Temsilciler Meclisindeki, Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sebebiyle Türkiye'ye yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısı, TSİ 'Türkiye Saati İle) dün gece yarısı oylandı.

Tasarıya 403' vekil "evet" oyu kullanırken, "hayır" oyları 16'da kaldı.

Yaptırımlar

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Eliot Engel ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyesi Mike McCaul tarafından ay ortasında sunulan tasarıda Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Millî Ordusu tarafından icra edilen Barış Pınarı Harekâtı ile alakalı olarak bazı Türk yetkililere yaptırım öngörüyor. 

Ayrıca yaptırım ile ilgili tasarıda Türkiye'ye silah satışının askıya alınması ve bazı finansal yaptırımlar da öngörülüyor. 

Senatodan da geçmesi gerekiyor

Tasarının yasalaşması için, tasarının Senatoda da aynı şekilde kabul edilmesi ve sonra ABD Başkanı Donald Trump tarafından onaylanması gerekiyor. 

Fakat ABD Temsilciler Meclisinde üçte iki çoğunluğun üzerindeki oy ile geçen tasarı, Senatodan da aynı oranda oy alırsa, Trump'ın önüne gitmeden doğrudan yasalaşıyor.

Yorumlar (0)