İsrail 1400 kişinin WhatsApp'ına girdi!

Sosyal iletişim ağı WhatsApp, İsrailli siber firması NSO Group’a casusluk davası açtı. NSA Group’un WhatsApp üzerinden 20 ülkede aralarında gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu 1400'den fazla kişiyi izlediği iddia edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 30.10.2019, 07:56
İsrail 1400 kişinin WhatsApp'ına girdi!

Sosyal iletişim ağı WhatsApp’ın İsrailli siber gözetim firması NSO Group’a, WhatsApp'ın mesajlaşma hizmetini geniş kapsamlı casusluk için kullandığı gerekçesiyle dava açtığı bildirildi.

New York Times’ın haberine göre, WhatsApp’ın federal mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, siber gözetim şirketi NSA Group’un WhatsApp uygulaması üzerinden 20 ülkede, 1400'den kişiden fazla ismi izlediği öne sürüldü. Bu isimler arasında en az 100 gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu belirtildi.

New York Times, haberinde WhatsApp’ın açıklamasına da yer verdi.

WhatsApp, hacklenenleri mesajla uyardı!

WhatsApp yetkilileri, telefonu hacklenen 1400'den fazla kullanıcının özel mesajla bilgilendirildiğini açıklayarak, ABD (Amerika Birleşik Devletleri) California Kuzey Bölgesi Mahkemesine açılan dava ile de İsrailli firma NSO Group’un "kendi servislerini kullanmasının kalıcı olarak yasaklanmasını" talep ettiklerini belirtti.

Açıklamada, "Dünyanın neresinde olursa olsun, insanların bireysel hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmemesinden emin olmak için siber silahların yasal olarak güçlü bir şekilde denetlenmesi gerekir.” denildi.

Yorumlar (0)