Suudi Arabistan ile Hindistan anlaştı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi kabul etti. İki ülke arasında stratejik ortaklık konseyinin kuruluş belgesine imza atıldı.

DÜNYA 30.10.2019, 08:05
Suudi Arabistan ile Hindistan anlaştı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile, ülkesinde misafir ettiği Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Suudi Arabistan ile Hindistan arasında stratejik ortaklık konseyi için imza attı.

Suudi Arabistan resmi ajansı olan SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi kabulünde Suudi Arabistan ile Hindistan arasındaki farklı alanlarda iş birliğinin yanı sıra ortak öneme sahip konular görüşüldü.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin bir gün süren Suudi Arabistan ziyareti sonrası yayınlanan ortak açıklamaya göre, Suudi Arabistan ile Hindistan arasında stratejik ortaklık konseyinin kuruluş belgesi imzalandı.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz-Hindistan Başbakanı Narendra Modi görüşmesinde, Suriye ve Yemen krizlerinin yanı sıra Filistin'de adil ve kapsamlı çözüme dayalı barış sağlanması temennileri belirtilirken, ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararası konular ele alındı.

Hint Okyanusu ve Basra Körfez'indeki tehdit ve tehlikelerin güvenli hâle getirilmesi için ikili ortak çalışmaların önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca Suudi Arabistan'da sivil bölgelere terör saldırıları düzenlenmesi Suudi Arabistan ve Hindistan tarafından kınandı. 

Görüşmelerde Keşmir krizine dair herhangi bir konunun gündeme gelmemesi hayli şaşırtıcı bulundu.

Yorumlar (0)