Türkiye'ye tatil için ilk kafileler gelmeye başladı

Muğla’da koronavirüs tedbirleri dahilinde hazırlıklarını bitiren oteller, turistleri ağırlamaya başladı. Tatil sezonu için ilk kafileler Ukrayna’dan geldi.

GÜNDEM 02.05.2021, 14:47 02.05.2021, 15:01
Türkiye'ye tatil için ilk kafileler gelmeye başladı

Koronavirüs sürecinde tedbirlerin sıkıca uygulanılmaya çalışıldığı Muğla’da turistik tesisler de sıkı denetim altında. Bölgede bulunan mavi bayraklı plajlara ve otellere gelen misafirlerin, havuza ve denize girdikleri ve güneşlendikleri alanda sosyal mesafe kuralı dahilinde hareket etmeleri sağlanıyor.

28 Nisan tarihinde Muğla’ya gelen 350 kişiden oluşan Ukraynalı ilk kafile, iki haftayı Marmaris ve Fethiye’deki otellerde geçirecek.

“Burada güvende hissediyoruz”

Ukraynalı turistlerden Tatyana Skrayvien, Muğla’yı tatil için daha önce de birkaç kez ziyaret ettiklerini söyledi.

Salgın öncesinde Muğla’da tatilini yaptığını söyleyen Skrayvien, “Marmaris’e özellikle hayranım. Her tatilimi burada geçiriyorum ve burayı çok seviyorum. Yalnızca açık bir alan olduğundan değil bölgeyi de çok sevdiğimizden dolayı tatilde burayı tercih ettik. Alınan önlemler de çok iyi. Burada kendimizi güvende hissediyoruz. Muğla’nın yeşiline, mavisine, doğal güzelliklerine hayranız.” dedi.

"Salgınla en iyi mücadele eden ülke Türkiye"

Muğla’ya gelen turistlerden Natalia Şüveyt de keyifli bir tatil geçirmek amacıyla Muğla’ya geldiğini söyledi.

Şüveyt, doğal güzellikleri yakından görmek istediğini söyleyerek, “Bu yedinci gelişim Türkiye’ye. Salgınla mücadeleyi en iyi şekilde yapan ülkelerin başında geliyor Türkiye. Burayı çok seviyoruz.” şeklinde konuştu.

"Burada bir endişemiz bulunmuyor"

Turistlerden Dimitri Movçan ise öncesinde tatil için Türkiye’ye geldiğini fakat buraya çocukları ve eşiyle ilk gelişi olduğu söyledi.

Şehirde her şeyin çok güzel olduğunu ve gerekli olan bütün önlemlerin alındığını söyleyen Movçan, “Burası tatil için çok güzel bir bölge. Yaklaşık olarak iki hafta boyunca tatilimizi Marmaris’te geçireceğim için çok mutluyum. Burada hiçbir endişemiz bulunmuyor.” dedi.

“160 bin Ukraynalı yolcu Dalaman’a inecek”

Muğla Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz her yıl şehre gelen turistlerin büyük bir çoğunluğunun Rusya, İngiltere ve Ukrayna’dan olduğunu kaydetti.

Muğla’da bulunan otellerin büyük bir kısmıyla havalimanlarının Güvenli Turizm Sertifikası elde ettiğini ve bu sezon da misafirlerin beklenmeye başlandığını paylaşan Ayaz sözlerini şöyle noktaladı:

“17 Mayıs’a dek yaklaşık olarak 8 bin 500 Ukraynalı turistin ülkemize gelmesini bekliyoruz. Fakat ön rezervasyonlara göre, sezon süresince yaklaşık olarak 160 bin civarında Ukraynalı turist Dalaman’a iniş yapacak. Bu sayının artacağını biliyoruz. 17 Mayıs’ın ardından İngiltere ile de uçuşlarımız başlayacak. Elimizde bulunan planlamaya göre İngiltere ilk adımlarını atacak.”

Yorumlar (0)