Türkiye'nin iade talebi kabul edildi

Ülkemizin Avusturya'da Wels Mahkemesi'ne yaptığı Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iade başvurusu kabul gördü. Korkmaz'ın durumu ABD'nin iade talebinin değerlendirilmesinin akabinde netlik kazanacak.

GÜNDEM 30.08.2021, 20:17 30.08.2021, 20:23
Türkiye'nin iade talebi kabul edildi

Sezgin Baran Korkmaz'ın avukatı Murat Volkan Dülger, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Wels Mahkemesi'nin müvekkilinin ülkemize iade edilmesi yönünde karar verdiğini duyurdu.

Mahkemenin, ABD'nin iade talebi ile ilgili incelemesinin devam ettiğini belirten Dülger, nihai kararın da bu aşamanın ardından verileceğini kaydetti.

Mahkemenin ABD kararı bekleniyor

Dülger, ABD'nin iade talebinin de kabul görmesi durumunda Korkmaz'ın hangi ülkeye iade edileceği yönünde nihai kararın Avusturya Adalet Bakanlığı'nca verileceğini dile getirdi.

Mahkemenin ABD ve Türkiye'nin iade taleplerini ayrı ayrı değerlendirdiğini dile getiren Dülger, ABD'nin iade talebinin kabul edilmemesi halinde ise Korkmaz'ın ülkemize iade edileceğini ifade etti.

'Esrarengiz ziyaretçiler' iddiası

Korkmaz'ın bu süreçte sadece avukatları ve ailesiyle görüştüğünü belirten Dülger, tutukevinde ziyaretçilerin, ziyaret süresinin ve saatlerinin detaylarıyla kayıt altına alındığına işaret etti.

Medyaya yansıyan 'esrarengiz ziyaretçileri' olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekleyen Dülger, Avusturya gibi hukuk kurallarını büyük bir titizlikle uygulayan bir ülkede aksi bir durumun mevzubahis olamayacağını söyledi.

Yorumlar (0)