"Türkiye'nin bu harekâtı bir delilik"

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Barış Pınarı Harekâtı için "delilik" dedi.

GÜNDEM 18.10.2019, 17:35
"Türkiye'nin bu harekâtı bir delilik"

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Barış Pınarı Harekâtı için "delilik" dedi ve NATO'nun harekâta verdiği tepkiye "ciddi bir hata" dedi.

"Batı ve NATO'nun son birkaç gündür olanlara verdiği tepkinin ciddi bir hata olduğunu düşünüyorum ve bu durumun sahada uzun vadede korunacaklarının güvencesiyle bulduğumuz ortakları bulmayı zorlaştıracağı konusundayım. Bu da doğal olarak NATO'nun nasıl işlediğini sorgulatıyor" diyen Macron, ABD'nin kuzeydoğu Suriye'den çekilme kararını Twitter'dan öğrendiğini söyledi.

Macron, önceden haberdar edilmemesinin ve Türkiye'nin tek taraflı aldığı harekât kararının, Avrupa'yı Orta Doğu'da "küçük" bir ortak konumuna koyduğunu söyledi.

Macron, Merkel ve Johnson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek

Macron, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşeceğini de duyurdu. Görüşme önümüzdeki hafta olacak ve muhtemelen Londra'da gerçekleşecek.

"Bu üç Avrupa ülkesi ve Türkiye'nin buluşup iş birliği yapması önemli" diyen Fransa Devlet Başkanı Macron, "Türkiye'nin hangi yönde ilerlediğini görmeye ve Türkiye'yi makul bir yere geri getirmenin yollarını bulmaya ihtiyacımız var. Böyle yaparsak, Türkiye'nin iç güvenliği endişelerini hem kendi gündemimiz hem de NATO birlikteliği çerçevesinde değerlendirme fırsatımız olur" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)