Türkiye, İsveç ve Finlandiya üçüncü kez bir arada: NATO’da kritik toplantı!

Türkiye'den temsilciler, NATO mensubu olmak isteyen Finlandiya ve İsveç konusunu görüşmek adına bugün Brüksel'de bulunan NATO karargahında iki İskandinav ülkesinin temsilcileri ile üçüncü defa bir araya gelecek.

GÜNDEM 09.03.2022, 09:56
Türkiye, İsveç ve Finlandiya üçüncü kez bir arada: NATO’da kritik toplantı!

Türkiye, NATO’ya girmek isteyen Finlandiya ve İsveç ile ilgili bugün Brüksel'de bulunan NATO karargahında iki ülkenin NATO mensupluğunu ele almak adına bir araya gelecek.

“Somut adımlar atılmalı”

İsveç ve Finlandiya NATO üyeliği için Türkiye ile bir araya geliyor. Üçüncü olacak toplantı ile ilgili bilgilendirme sağlayan diplomatik kaynaklar, "Görüşmede mutabakat zaptının içerisinde bulunan taahhütlerin Finlandiya ve İsveç tarafından sağlanıp sağlanmayacağı madde-madde üstünden geçilerek ele alınacak. NATO tarafı, 'işte şu sağlandı, bu sağlandı' gibi açıklamalar yapıyor ancak Türkiye bu noktada emin değil. Bu konular esas şeklinde sağlanmadı, bazı kanunlarda yapılan değişiklik ve ifadelerin somut adımlara dönüşmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Kimse bu kadar terör saldırısı yaşamadı”

Geçtiğimiz günlerde görüşmeye dair açıklamada bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Önemli olan durum görüşmelerin yeniden aktif duruma gelmesini sağlayabilmektir. Bu konu bizim en önemli önceliklerimizden ve ilerleme sağlıyoruz. Türkiye'nin güvenlik kaygıları bulunuyor. NATO müttefikleri içerisinde kimse bu kadar fazla terör saldırısı yaşamadı. İsveç tarafından yeni terör yasası oluşturularak ve Ankara ile iş birliğini kuvvetlendirerek PKK da içerisinde olacak şekilde terörle mücadelenin hızlanmasını mutlulukla karşılıyorum." demişti.

Yorumlar (0)