Türkiye ile Brunei arasında beş anlaşma

Brunei Darusselam Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında diplomasi, kültür, savunma sanayi, eğitim ve arşiv alanında beş anlaşmaya imza atıldı.

GÜNDEM 07.03.2023, 19:41 08.03.2023, 12:23
Türkiye ile Brunei arasında beş anlaşma

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Brunei Darusselam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah başkanlığında gerçekleştirilen görüşmelerin akabinde ortak anlaşmalara imza atıldı.

İki ülke arasında diplomasi, kültür, savunma sanayi, eğitim ve arşiv alanında beş anlaşmaya imza atıldı.

İmzaların atılmasının akabinde iki lider ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.


Erdoğan: Hiçbir zaman unutmayacağız...

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar, şu şekilde:

"Millet ve ülke olarak yaşadığımız bu zor zamanlarda Brunei Sultanlığının ortaya koyduğu dayanışmayı hiçbir zaman unutmayacağız. Görüşmelerde ikili ilişkilerimizi geniş kapsamlı bir şekilde masaya yatırdık. İş birliğimizi ileriye taşıma yönündeki kararlılığımızı bir defa daha teyit ettik.



Waddaulah: Her daim yanınızdayız

Waddaulah'ın açıklamalarından satır başları ise şunlar:

"Türkiye Cumhuriyeti halkına taziyelerimizi sunuyoruz. Her daim sizin yanınızdayız. Muhtelif ikili hususlarda görüşmeler yaptık. Bölgesel hususları da masaya yatırdık. Filistin ile dayanışma içindeyiz. Türkiye'nin, Ukrayna-Rusya Savaşı sürecinde yaptıklarını takdir ediyoruz. Bize karşı gösterilen dostluk ve arkadaşlık için Türkiye halkına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum."

Yorumlar (0)