Türkiye için 21 Eylül milat olacak!

Türkiye'de yaz mevsimiyle beraber yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında görülen artışın kış mevsimi gelmeden durdurulabilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda, "21 Eylül" gününün milat olacağı bildirildi. 

GÜNDEM 18.08.2020, 09:07 18.08.2020, 14:34
Türkiye için 21 Eylül milat olacak!

Türkiye'de son dönemde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış yaşanmaya başladı. Son 24 saatte 1.233 yeni vaka tespit edilirken, 1.002 hasta iyileşti. 22 kişi ise hayatını kaybetti. Günlük vaka sayıları, artık 1.000'in üstünde seyrediyor. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) durdurulması ve sonbahar mevsiminde öngörülen vaka artışının engellenmesine ilişkin çeşitli önerilerin dile getirildiği bildirildi. Söz konusu öneriler, özellikle Sağlık Bakanlığı olmak üzere farklı bakanlıklarda ele alındı. 

Test sayısı 150 bine çıkmalı

Okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül günü başlayacak. O güne kadar 4 haftalık bir plan oluşturmak gerekli olacak. Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en yoğun olduğu zamanlarda günlük en fazla 54 bin test uygulanırken, son günlerde test sayısı 67 bine kadar çıktı.

Günde en az 150 bin test uygulanması, dile getirilen önerilerden biri. 

Yüksek risk gruplarına tarama yapılmalı

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde gerçekleştirilen araştırmalarda, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinde en yüksek risk grupları tespit edildi. Söz konusu risk grupları; restoran personeli, temizlik görevlileri, otobüs, taksi ve tramvay sürücüleri olarak sıralandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında özellikle en yüksek risk grupları için tarama gerçekleştirilmesi ve test sonucu pozitif çıkanların karantina altına alınması gerektiği ifade edildi. 

Karantinayı ihlâl edenlere para cezası verilmeli

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile belirli şartları sağlamayanlara ev karantinası uygulanıyor. Fakat bazı vatandaşların, izolasyon kurallarını ihlâl ettikleri belirlendi. 

Ev karantinasına ilişkin ortaya çıkan problemlerin çözüme kavuşturulması için değişik öneriler dile getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek kontroller sırasında, ev karantinasını delen kişilere para cezası kesilmesi veya bu kişilerin öğrenci yurtlarına yerleştirilmesi gerektiği ifade edildi.

 

Yorumlar (0)