Türkiye'den Moğolistan uyarısı!

Dışişleri Bakanlığı, "Moğolistan için Seyahat Uyarısı" başlıklı açıklamasında, bu ülkeye gidecek vatandaşların dikkatli olmaları gereken hususları aktardı.

GÜNDEM 01.02.2020, 00:12
Türkiye'den Moğolistan uyarısı!

Bakanlığın internet sitesinde, "Moğolistan için Seyahat Uyarısı" başlıklı açıklama yayımlandı.

Açıklamada, Moğolistan makamlarının, koronavirüs salgınının Moğolistan açısından "yüksek riskli" olarak değerlendirdiği hatırlatıldı.

Hangi sınır kapıları kullanılacak?

Moğolistan makamlarının, Çin'den Moğolistan'a yabancı ülke vatandaşlarının gelişlerini yalnızca Ulanbator (Buyan Ukhaa) hava sınır kapısı ve Zamiin-Uhd demiryolu sınır kapısıyla sınırlandırdığı belirtilen açıklamada, "Bu çerçevede, 30 günlük vize muafiyeti kapsamında, Çin'den Moğolistan'a gelecek vatandaşlarımız da sadece Ulanbator hava sınır kapısı ve Zamiin-Uhd demiryolu sınır kapısını kullanabileceklerdir. 30 günlük vize muafiyeti kapsamında Türkiye'den veya Çin dışındaki ülkelerden Moğolistan'a gelecek vatandaşlarımız ise herhangi bir seyahat veya sınır kapısı sınırlamasına tabi değillerdir." denildi.

Moğolistan'daki sağlık kurumlarının imkanlarının sınırlı olduğu hatırlatılan açıklamada, "Moğolistan makamlarının getirdikleri sınırlamalar kaldırılıncaya kadar ülkeye gelecek ziyaretçilerin turizm amaçlı tur ve ziyaretler de dahil katılabilecekleri faaliyetler son derece sınırlanmış durumdadır. Bu çerçevede, Moğolistan'a yolculuk planlayan vatandaşlarımızın yukarıdaki hususları dikkate almalarında yarar bulunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Moğolistan içerisinde bir sağlık sorunuyla karşılaşan Türk vatandaşlarının Türkiye'nin Ulanbator Büyükelçiliği "+976 9468 14 01" telefon numarasından ulaşılabileceği belirtildi.

Moğolistan, 27 Ocak'ta yeni tip Corona virüs nedeniyle Çin ile arasındaki sınır kapısını kapattığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)