Türkiye'den Libya'ya resmi ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda NATO Zirvesi öncesinde üst düzey bir Türkiye heyeti, ikili ilişkileri ve bölgesel hususları görüşmek üzere Libya’ya gitti.

GÜNDEM 12.06.2021, 19:21 13.06.2021, 12:45
Türkiye'den Libya'ya resmi ziyaret

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek olan NATO Zirvesi öncesinde ülkemizden üst düzey bir heyet, Libya'yı ziyaret edecekti.

Bugün itibarıyla heyet Libya'ya gitti.

Heyette kimler bulunuyor?

Dışişleri Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyette, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan yer alıyor. 

Günübirlik ziyarette, Türkiye ile Libya ilişkileri ele alınacak ve bölgesel hususlarda görüş alışverişinde bulunulacak.

Dışişleri'nden açıklama

Diğer yandan, ziyaret ile ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından da bir açıklama geldi.

Gerçekleştirilen açıklamada, "Sayın Bakanımız, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Sayın Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sayın Hakan Fidan ile birlikte bugün Libya’ya resmi ziyarette bulunmaktadır. Ziyaret esnasında, iki ülke ilişkilerinin ele alınması ve bölgesel hususlarda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir." denildi.







Yorumlar (0)