Türkiye, Beyrut için düğmeye bastı!

Türkiye, dün Beyrut Limanı'nda meydana gelen korkunç patlama nedeniyle Lübnan'a insani yardım gönderileceğini duyurdu.

GÜNDEM 05.08.2020, 17:30 05.08.2020, 17:33
Türkiye, Beyrut için düğmeye bastı!

Lübnan'da bulunan Beyrut Limanı'nda dün korkunç bir patlama meydana gelmişti. Limanın içerisinde yer alan bir depoda 2.750 ton amonyum nitrat olduğu ve bu maddenin infilak ettiği kaydedilmişti.

Eski CIA uzmanı olan Robert Baer ise söz konusu patlamanın askeri mühimmatlar nedeniyle meydana gelmiş olabileceğine dikkat çekerek, infilak eden maddenin amonyum nitrat ile benzerlik göstermediğini, bu maddenin askeri bir patlayıcı olabileceğini iddia etmişti. 

Alınan son bilgilere göre, patlama nedeniyle 113 kişi ölürken, 4.000'den fazla kişi de yaralandı.

Türkiye, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yaşanan facia için harekete geçti. 

Konuya ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan geldi. 

Bakanlık Sözcüsü Aksoy, Beyrut Limanı'nda gerçekleşen korkunç patlama sebebiyle halkın acil gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak için faaliyete geçildiğini bildirdi.

Aksoy, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Sağlık Bakanlığı ve Kızılay vasıtasıyla söz konusu bölgeye acil sağlık görevlileri ile arama kurtarma ekiplerinin gönderildiğini kaydetti.

Sahra Hastanesi'nin de kurulacağını belirten Aksoy, ilaçlar ve tıbbi malzemeler dâhil olmak üzere acil insani yardım yollanacağını duyurdu.

Aksoy, Lübnan'ın işbirliği ve dayanışma içerisinde sıkıntılı günlerin üstesinden gelmesini dileyerek, söz konusu ülkeye Türkiye tarafından her türlü yardımın sağlanacağını ifade etti. 

Yorumlar (0)