Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan zirvesi sonrası bakanlardan açıklama

Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov, 'Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı'nın akabinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

GÜNDEM 23.02.2021, 22:42 24.02.2021, 18:10
Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan zirvesi sonrası bakanlardan açıklama

Zirve sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye, Türkmenistan ve Azerbaycan arasında özel bir bağ üzerine kurulan ilişkilerin bugün daha kapsamlı bir ortaklığa dönüştüğünü kaydederek, "2014 yılında başlattığımız bu üçlü mekanizmamız, bölgenin istikrar ve refahına çok ciddi bir katkıda bulundu." dedi.

Bahse konu toplantıda bölgesel bağlantısallık, enerji ve ulaştırma hususlarının gündemin en üst sıralarında konumlandığını söyleyen Çavuşoğlu, görüşmeler çerçevesinde İslam karşıtlığı, terörle mücadele, Afganistan gibi birçok küresel ve bölgesel hususu da ele alma olanağı yakaladıklarını dile getirdi.



"Daha yakın çalışmak istiyoruz"

Bakan Çavuşoğlu, "Bugünkü toplantı oldukça başarılı ve verimli geçti. Şu ana kadar attığımız adımların üzerinden geçerken, önümüzdeki döneme yönelik heyetlerden çok önemli teklifler ve fikirler geldi. Şimdi çalışma arkadaşlarımız çok hızlı bir biçimde bunları listeleyecek ve diğer taraftan bu gelen teklif ve fikirleri de bir öncelik sırasına koyacaklar." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, ülkemizin 2019 yılında ilan ettiği 'Yeniden Asya' girişimi çerçevesinde Türkmenistan ve Azerbaycan ile yakın çalışmak istediklerine de işaret etti. 



Erdoğan'a teşekkür

Meredov ve Bayramov, kabulleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederken, mevkidaşlarıyla hem ikili hem de üçlü çok verimli görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)