Türk-Rus devriyesinde saldırı: Çatışma çıktı!

Türkiye ile Rusya arasında ortak yürütülen İdlib M4 kara yolundaki 25. birleşik kara devriyesi sırasında teröristler TSK aracına saldırdı. Çatışmalar sürüyor.

GÜNDEM 17.08.2020, 15:01 17.08.2020, 15:09
Türk-Rus devriyesinde saldırı: Çatışma çıktı!

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Suriye'nin İdlib şehrindeki M4 kara yolunda gerçekleştirilen Türkiye ile Rusya Federasyonu birliklerinin 25'inci birleşik kara devriyesinde bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristlerin TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) aracına saldırı düzenlendiği bildirildi.

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Türk silahlı Kuvvetleri'ne ait askerî araç hasar görürken, saldırının gerçekleştiği bölge ateş altına alındı.

Yaşanan olaya ilişkin Twitter'dan bilgi paylaşımında bulunan Millî Savunma Bakanlığı, Türk ve Rus komutanların 25'inci birleşik kara devriyesine çıkmadan önce güzergâhlar üzerinde bilgilendirmeler yapıldığı, önceden belirlenen güzergâh üzerine istişare edildikten sonra devriyeye başlandığı ve Türkiye ile Rusya Federasyonunun M4 Karayolunda ortaklaşa planladığı 25'inci birleşik kara devriyesinin bu güzergâhlar kullanılarak tamamlandığı kaydedildi.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), devriye esnasında bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristlerin saldırı düzenlediğini ve bu saldırıda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait bir askerî araçta hafif hasar meydana geldiğini belirtti.

PKK'lı teröristlerin saldırısı üzerine saldırının geldiği bölgenin tamamen ateş altına alındığını duyuran Millî Savunma Bakanlığı (MSB), operasyonların an itibarıyla devam ettiğini duyurdu.

Yorumlar (0)