Türk Kızılay'dan Gazze'ye yardım çağrısı

Türk Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, İsrail'in günlerdir bombaladığı Gazze'ye yönelik insani yardım koridoru açılmasını istedi ve Gazze halkına yardım için çağrıda bulundu.

GÜNDEM 12.10.2023, 19:25 14.10.2023, 09:13
Türk Kızılay'dan Gazze'ye yardım çağrısı

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hollanda Büyükelçilik konutunda katıldığı programın ardından açıklama yaptı. Yılmaz, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde doğal afet yaşayan Türkiye'nin kendini toparlanma aşamasında olduğunu dile getirdi.

Gazze halkının şu an büyük bir acı yaşandığını, bombalamalarda ve çatışmalarda hayatını kaybeden kişilerin olduğunu, savaş durumundaki her yerde her zaman en büyük zararı sivil vatandaşların gördüğünü söyleyen Yılmaz, 2 binin üzerinde insanın yaşamını yitirmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade etti.

Çatışmanın sona ermesi yönünde temennide bulunan Yılmaz, ihtiyaçların her geçen gün daha da arttığı bölgede yaklaşık 200 yetimin kaldığı bir yetimhane ile aşevlerinin bulunduğunu ve buralardaki çalışmalara ağırlık verdiklerini anlattı.

‘‘Bölgeye yarım ulaştırabilmemiz çok önemli’’

İnsani yardım koridorunun açılmasının önemine dikkat çeken Yılmaz, "Oradaki tüm malzemeler bitmek üzere. Mısır, Refah Sınır Kapısı dahil insani yardım koridorunun açılması, bizim bölgeye yardım ulaştırabilmemiz oldukça önemli ve kritik. Bu anlamda ben hem oradakilerini hem de bütün dünya ülkelerini desteğe çağırıyorum ve davet ediyorum. Bir taraftan da her türlü yardıma kapılarımızın açık olduğumuzu belirtiyorum. Halkımızın bu konudaki desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz

"IFRC kaynaklı malzemelerin dağıtımına başlandı"

İnsani yardım çalışanlarının hedef alındığı ve 4 Filistinli Kızılay çalışanının bombalamalar sırasında hayatını kaybettiğini hatırlatan Yılmaz, taraflardan uluslararası savaş ve hukuka uygun şekilde hareket etmelerini istedi.

Bugün yeniden açıldığı bildirilen Mısır Refah Kapısı'nın devamlı açık tutulması ve oradan Gazze’ye yardım girmesinin önemine dikkat çeken Yılmaz, bölgedeki yardım kurum ve kuruluşları ile savaş kaynaklı ihtiyaçların karşılanması amacıyla sürekli irtibat halinde olduklarını ifade etti.

‘‘Yardım etmeye devam edeceğiz’’

AFAD ile koordinasyon halinde olduklarını ayrıca her türlü hazırlığı tamamladıklarını söyleyen Yılmaz, "Koridor açıldığı zaman zaten yardımları gönderiyoruz. Birtakım malzemeleri ise IFRC kaynaklı malzemeleri zaten bölgede dağıtmaya başladık. Yardım etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Gazze'ye yardım konvoyu gönderilmesi kararı alınması halinde de hemen yola çıkabilecek durumda olduklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)