Türk halkı Atatürk’ün ölüm yıldönümünde Anıtkabir’e koştu

Atatürk’ün ebedi istirahatgahının adresi olan Anıtkabir, ulu önderin ölümünden 83 yıl geçmesine rağmen yine her sene daha da artan bir ilgi, özlem ve sevgiyle dolup taşıyor.

GÜNDEM 10.11.2021, 16:56
Türk halkı Atatürk’ün ölüm yıldönümünde Anıtkabir’e koştu

Sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği devlet erkanının katılım gösterdiği resmi törenlerin bitmesinin ardından vatandaşların ziyaretine açılan Anıtkabir’e yurt içi ve yurt dışından binlerce vatandaş gelerek ziyaret etti.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla Atatürk’ün mozolesine gelerek minnet ve özlemlerini bildiren vatandaşlar çiçek bırakarak dualarını etti.

Askerlerin nöbet değişimini de büyük bir ilgiyle takip eden vatandaşlar, Anıtkabir Müzesi’ni gezmek için de uzunca bir süre beklemek zorunda kaldı.

“Cumhuriyet’i yeni nesillere aktaracağız”

Ziyaretçilerden Kudret Yılmaz, Atatürk’ü bir tek bugün değil, her fırsat bulduğu zaman aralığında ziyaret ettiğini belirtti. Sahip olduğu her şeyi Atatürk’e borçlu olduğunu ifade eden Yılmaz, “İyi ki varmış. Bundan sonra Cumhuriyet’i ayakta tutarak bizden sonraki nesile aktarmak bizim görevimiz” diye konuştu.

Alperen Şentürk, bu hayattan ayrılsa da Atatürk’ün hala bu milletin bağımsızlığında ve özgürlüğünde yaşadığını vurguladı.

Özel izinle geldi

Arda Ateşçi adında engelli bir genç Anıtkabir’de olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi ve buraya gelmek için hastaneden özel izin aldığını belirtti.

Rukiye Binbaşaran, bugün Türk milletinin yas günü olduğunu söyledi ve kendisinin işinden izin alamayan, gelemeyen, hasta olan herkesin yüreğiyle burada olduğunun altını çizdi.

80 yaşında ilk ziyaret

Ilgın Kırtel Anıtlabir’de olduğu için çok heyecanlı olduğunu vurgulayarak “Onu hiç görememiş olmsa da fikirleri hep bizimle olacak. Bize gösterdiği hedefte durmadan yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Eskişehir’den gelerek Ata’yı ziyaret eden 80 yaşındaki Fatma Efe ise ilk kez Anıtkabir’e geldiğini söyledi. Efe, bugün o ve silah arkadaşları sayesinde Türk milletinin rahat bir yaşam sürdüğünü belirtti.  

Yorumlar (0)