TÜİK’te görev değişikliği yaşandı

Türkiye İstatistik Kurumu'nda görev değişikliğine gidildi. Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş’ın vazifesine son verilerek, yerine ise Dijital Dönüşüm Dairesi Başkanı Dr. Furkan Metin görevlendirildi.

GÜNDEM 20.05.2022, 14:08 20.05.2022, 17:18
TÜİK’te görev değişikliği yaşandı

TÜİK Başkanlığınca açıklanan iç bilgilendirme duyurusunda Fiyat İstatistikleri Daire Başkanı Cem Baş'ın yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı vazifesinden affını istediği belirlendi. Cem Baş tarafından yönlendirilen bu talep yetkili mercilerce uygun görüldü ve görevden alınmasına karar verildi.

Uzman unvanıyla devam edecek

Açıklanan duyuruda, Cem Baş'ın yöneticilik görevini üstlendiği aynı bölümde ‘uzman' unvanıyla çalışmayı sürdüreceği belirtildi. Cem Baş'ın vazifesinden ayrılmasından sonra daire başkanlığına ise TÜİK Dijital Dönüşüm Dairesi Başkanı Dr. Furkan Metin görevlendirildi.

TÜİK nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı bir araştırma kurumu olan Türkiye İstatistik Kurumu 1891 senesinde Merkezi İstatistik Encümeni ismiyle göreve başlamıştır.

Cumhuriyet döneminde ise isim değişikliğine gidilerek Merkezi İstatistik Dairesi adını almış, 26 Şubat 1926’da Merkezi İstatistik Dairesi Hakkındaki Talimatnamenin Meriyetine Vaz'ına Dair Kararname ile yeniden kurulmuştur. 1930 senesinde Daire'nin bütün vazifeleri tekrar düzenlenmiş ve İstatistik Umum Müdürlüğü ismini almıştır. 1962 senesinde bir isim değişikliğine daha gidilmiş ve Devlet İstatistik Enstitüsü şeklinde ifade edilmiştir. 18 Kasım 2005’ten sonrasında ise Türkiye İstatistik Kurumu adını alarak şu anki faaliyetlerine devam etmektedir.

Yorumlar (0)