TSK, rejimin ihlallerini adım adım izliyor!

Beşşar Esed rejiminin İdlib kentindeki ateşkese yönelik ihlal teşebbüsleri, Türkiye tarafından yakından takip ediliyor.

GÜNDEM 09.03.2020, 10:11
TSK, rejimin ihlallerini adım adım izliyor!

Güvenlik kaynakları, İdlib ile ilgili Moskova'da imzalanan mutabakata ve mutabakatın maddelerinden biri olan ateşkese uyulması konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) azami hassasiyet gösterdiğini, sahada buna göre hareket ettiğini bildirdi. Güvenlik kaynakları, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından herhangi bir ateşkes ihlali yapılması söz konusu olmadığı gibi, ateşkesi ihlal edenlere karşı da gerekirse kuvvet kullanmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Rejimin ihlal teşebbüsleri, tarafımızdan bilinmekte ve izlenmektedir" ifadelerini kullandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmenin ardından imzalanan mutabakat gereğince uygulanan ateşkesle Beşşar Esed rejiminin, Türkiye'nin ve bölgenin güvenliğini tehlikeye atan ve insanlık dramına sebep olan saldırılarının durdurulması hedeflendi.

Ateşkesin kalıcı olması, akan kanın durdurulması, çoğunluğu kadın ve çocuk, yerlerinden edilen 1 milyonun üzerinde masum insanın evlerine dönüşleri için ortamın sağlanmasıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının, halkın ve hudutların güvenliğinin birinci önceliğe sahip olduğunu belirten güvenlik kaynakları, "Bu sebeple söz konusu mutabakatta yer alan hususların uygulanmasına Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından azami hassasiyet gösterilmekte, sahada buna göre hareket edilmektedir." dedi.

Söz konusu kaynaklar, ateşkes ihlallerine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından herhangi bir ateşkes ihlali yapılması söz konusu olmadığı gibi, ateşkesi ihlal edenlere karşı da gerekirse kuvvet kullanmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Beşşar Esed rejiminin ihlal teşebbüsleri, tarafımızdan bilinmekte ve izlenmektedir. Garantör olarak Rusya Federasyonu'ndan beklentimiz, rejimin mutabakatta belirtilen hususlara tam olarak uymasını sağlamasıdır."

Yorumlar (0)