TSK'nın yeni komuta kademesi açıklandı: Genelkurmay Başkanlığına Gürak atandı

TSK'nın yeni komuta kademesi bugün gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura toplantısında belli oldu. Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atanırken, atama ve terfiler ile 266 olan general ve amiral sayısı 286'ya yükseltildi.

GÜNDEM 03.08.2023, 16:23 03.08.2023, 17:37
TSK'nın yeni komuta kademesi açıklandı: Genelkurmay Başkanlığına Gürak atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı.

Genelkurmay Başkanı Metin Gürak

TSK’nın yeni komuta kademesi belli  oldu

YAŞ toplantısında alınana karara göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu atandı. 

Karakuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu

Hava Kuvvetleri Komutanlığına ise Muharip Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu

365 Albayın görev süresi 2 yıl uzatıldı

30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla 32 general ile amiral bir üst rütbeye, 63 albay da general ve amiralliğe yükseltildi.

24 general ile amiralin görev süreleri bir yıl uzatılırken, 365 albayın görev süreleri de 2 yıl daha uzatıldı.

2 general yaş haddi nedeni ile 1 Eylül 2023 tarihinden 41 general ile amiral kadrosuzluktan dolayı 30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olarak emekliye sevk edildi.

Halen 266 olan amiral ve general sayısı, 30 Ağustos 2023 tarihi itibari ile 286 olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları imzaladı

Toplantıya başkanlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından atamalarla ilgili alınan kararları imzalayarak onayladı.

30 Ağustos 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığından korgeneraller Kemal Yeni ile İrfan Özsert orgeneralliğe, Kara Kuvvetleri Komutanlığından tümgeneraller Sezai Öztürk, Mustafa Oğuz ve Zorlu Topaloğlu korgeneralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığından Korgeneral İsmail Güneykaya orgeneralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığından tümgeneraller İsmail Üner ile Erdoğan Gür korgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından Tümamiral İbrahim Özdem Koçer koramiralliğe terfi ettirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığından tuğgeneraller Mehmet Özeren, Burhan Aktaş, Özkan Ulutaş, Faruk Metin, Mehmet Yasin Kalın, Ertan İnaltekin, Mehmet Cafer Aksoytürk, Murat Ataç, Subutay Adaş, Mücahit Zorlutuna, Hurşit Ağırcan, Ahmet İbiş, Osman Alp ve Hakan Tunç tümgeneralliğe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından tuğamiraller Alper Yeniel, Mehmet Baybars Küçükatay, Refik Levent Tezcan, İsmail Güldoğan, Hüseyin Tığlı ve Ramazan Özoğul tümamiralliğe, Hava Kuvvetleri Komutanlığından tuğgeneraller Hayrettin Koca, Ertunç Ertufanlı ve Kemal Turan tümgeneralliğe yükseltildi.

Açıklamada, "Bir üst rütbeye terfi eden, görev süreleri uzatılan amiral, general ve albayların yeni görev ve rütbelerinin devletimize, milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyoruz. Büyük bir onur ve özveri ile görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan amiral, general ve albaylara da hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, yaşamlarının yeni dönemlerinin aileleriyle birlikte mutluluk ve sağlıkla geçmesini temenni ederiz." İfadelerine yer verildi.

TSK'ya ilk kadın amiral

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti.

Yorumlar (0)