'Tosuncuk'un eşi konuştu! "Arjantin'e gittim"

Kamuoyunda 'Çiftlik Bank' olarak bilinen sistemin kurucu ve yöneticilerinin yargılandığı davanın sanıklarından Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ifade verdi. Aydın, Arjantin ve Uruguay'da 15 gün olmak üzere iki defa bulunduğunu bildirdi.

GÜNDEM 22.07.2019, 13:28
'Tosuncuk'un eşi konuştu! "Arjantin'e gittim"

Çiftlik Bank davasında 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma' suçlarından hapsi istenen ve soruşturma aşamasında 2,5 yıl tutuklu kalan Sıla Aydın, Karacabey 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi.

Şirket yönetiminde bulunmadığını ve herhangi bir paya sahip olmadığını kaydeden Aydın, şirket hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Aydın, şirketin kuruluş aşamasında ve ilerlemesinde hiçbir katkısı olmadığını ifade ederek, şirket sahibi Mehmet Aydın'ın eşi olduğunu ve sistemi bir yazılım şirketi olarak bildiğini söyledi. 

Şirketin bir suç örgütü olduğunu bilmediğini söyleyen Sıla Aydın, Mehmet Aydın'ın eşi olması nedeniyle hakkında iddianame düzenlendiğini ifade etti.

Aydın, yurt dışına kesinlikle para çıkarmadığını ve 2017 yılının mayıs ve ağustos aylarında Arjantin ile Uruguay'da 15 gün olmak üzere iki kez bulunduğunu bildirdi.

7 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Sıla Aydın, ev almak için biriktirdikleri parayı hatırlamadığı bir tarihte Mehmet Aydın'ın kendi hesabına gönderdiğine değinerek, hesabına aktarılan paraya tedbir konulduğunu ve o parayı kullanamadığını kaydetti. Aydın, suçsuz olduğunu ve beraatini talep ettiğini söyledi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Sıla Aydın hakkında, 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'mal varlığı değerlerini yurt dışına çıkarma' suçlarından 7 yıldan 17 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 

Yorumlar (0)