'Tosuncuk'un 25 saati aşan sorgusu bitti

Brezilya'dan ülkemize getirilen ‘Çiftlik Bank’ davası sanığı ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın polis merkezindeki ifade işlemleri tamamlandı. Sanığın sabah erken saatlerde Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edilmesi bekleniyor.

GÜNDEM 07.07.2021, 01:36
'Tosuncuk'un 25 saati aşan sorgusu bitti

Aktarılan bilgilere göre, uzun süredir Interpol tarafından ‘kırmızı bülten’le aranan ve 1 Temmuz tarihinde Brezilya’da Türk makamlarına teslim olduktan sonra geçtiğimiz cumartesi günü sınır dışı edilerek Türkiye'ye getirilen 'Çiftlik Bank' davasının bir numaralı sanığı Mehmet Aydın’ın, gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri son buldu. 

60 sayfadan oluşan sorular yöneltildi

Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nde dün akşam saat 21.45 sularında başlayan ifade sürecinde sanık Aydın’a 60 sayfadan oluşan soru listesindeki tüm soruların yöneltildiği belirtildi. Zaman zaman ara verilen sorgu süreci 25 saati aştı.

Ağabeyi de soruldu

Sanığa, firari olarak arandığı esnada yurt dışında kimlerle iletişime geçtiği ve beraberinde getirdiği belgeler başta olmak kaydıyla soruşturmanın kilit isimlerinden kırmızı bültenle aranan ağabeyi Fatih Aydın ile ilgili de sorular yöneltildi.

Yorumlar (0)