Tosuncuk Mehmet Aydın'ın eski eşi Soysal'dan, hakkındaki iddialara yanıt: 'Kredi kartı bile yok'

Kamuoyunda 'Tosuncuk' olarak tanınan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın eski eşi Sıla Soysal, hakkında çıkan iddialara isyan etti ve tek suçunun Mehmet Aydın’ın eşi olmak olduğunu ifade ederek Türk adaletine inancını kaybetmediğine vurgu yaptı.

GÜNDEM 10.07.2021, 12:38 11.07.2021, 09:44
Tosuncuk Mehmet Aydın'ın eski eşi Soysal'dan, hakkındaki iddialara yanıt: 'Kredi kartı bile yok'

Tosuncuk olarak tanınan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Eski eşi konuştu: ‘Gerçeklikten uzak iddialar…’

‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın, Türkiye’ye getirilip tutuklanarak, cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasından sonra tek kişilik karantina koğuşuna gönderildi. 

Mehmet Aydın hakkında açılan davalara ilişkin haberler gelmeye devam ederken, Bursa 3. aile mahkemesine dava açarak Aydın’dan boşanan eski eşi Sıla Soysal, kendisi hakkında öne sürülen iddialara avukatı aracılığıyla isyan etti. 

Genç müvekkilini temsilen yazılı bir açıklama yayınlayan Avukat Kemalcan Hotamış, müvekkili Soysal’a yönelik 2017’den beri aralıklarla gündeme sokulan, gerçeklikten uzak iddiaların artık katlanılmayacak bir şekil aldığını, müvekkilinin ağzından çıkmış gibi bu iddiaların servis edildiğini, kamuoyunu yanlış yönelten iddiaları açıklığa kavuşturmak üzere açıklamaya yapmak durumunda kaldıklarını ifade etti. 

" Soysal, kaçmamış hiçbir zaman kaçmayı düşünmemiştir" 

Müvekkilinin hiçbir zaman kaçmak gibi bir düşüncesinin olmadığını söyleyen Hotamış, müvekkili Soysal’ın eski eşi Mehmet Aydın’ın 2018’in Ocak ayında kendisine boşanma davası açtığı iddia edildiğini ifade ederken, "Ardından tamamen tezat bir şekilde Mehmet Aydın hakkında yakalama çıkarıldığı süreçte müvekkilim, sanki eski eşinin yanına gitmiş gibi eski balayı fotoğrafları kamuoyuna servis edilmiştir. İlerleyen dönemde müvekkilim hakkında, basında ‘tahliye olduktan sonra kaçtı’ tarzı başlıklar atılmıştır. Fakat o dönem yurtdışına çıkış yasağı bulunan müvekkilimin kaçma imkânı olmadığı gibi ne o süreçte ne de ondan sonra kaçmamış ve kaçmayı hiçbir zaman düşünmemiştir" açıklamasını yaptı.

"Üzerine kayıtlı araç, taşınmaz ve kredi kartı yok”

Müvekkili hakkında pek çok yalan iddianın servis edildiğine dikkat çeken Avukat Hotamış, "Mehmet Aydın tarafından, müvekkilimin hesabına milyon dolarlar yollandığı, araçlar satın alındığı, limitsiz kredi kartları verildiği, Çiftlik Bank’tan para çektiği yönünde iddialar ortaya atılmıştır. Müvekkilime kayıtlı herhangi bir tescilli araç, taşınmaz olmadığı gibi kredi kartı da bulunmamaktadır. Çiftlik Bank’tan müvekkilim hiçbir şekilde para çekmediği gibi yargılamaya yönelik dosyada Sermaye Piyasası Kurulu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu raporları ile birlikte gereken incelemeler yapılmış, söz konusu oluşumda bulunan şirketlere yönelik banka hareketleri incelenmiş, iddiaların tam aksine müvekkilimin, haksız menfaatinin olmadığı bu raporlar ile belgelenmiştir" sözlerini kullandı.

Çiftlik Bank oluşumundaki şirketlerden hiçbirinde müvekkili Sıla Soysal’ın yetkili, yönetici, ortak vb. gibi hiçbir sıfatla bulunmadığına dikkat çeken Hotamış, "Dosya çerçevesinde dinlenen sanıkların beyanları müvekkili yalnızca Mehmet Aydın’ı eşi olması nedeniyle tanıdıklarına yöneliktir. Zaten yapılan soruşturma neticesinde müvekkilime ilişkin üzerine atılı dolandırıcılık suçundan herhangi bir kamu davası açılmamış, kovuşturmaya yer olmadığı kararlaştırılmış ve bu karar kesinleşmiştir. Bilgi kirliliği çerçevesindeki iddialar arasında tek gerçek; müvekkilimin eski eşi Mehmet Aydın’dan boşandığıdır. Müvekkilimin açtığı davada tarafların boşanmaları kararlaştırılmıştır. Fakat şu an yargılama süreci sona ermediği için bu konuda açıklama yapılması müvekkile zarar verecektir.” sözlerini dile getirdi.

"Sıla Soysal’ın atılı suçlamalardan kurtulacağına inancı tam" 

Müvekkili Soysal’ın bu süreçte tutuklanıp yıprandığını belirten Hotamış, bu anlamda yeteri kadar mağdur olduğuna vurgu yaptı ve şu sözlerle açıklamasını bitirdi:

"Öteki sanıkların firari olmaları sebebiyle tek muhatap Sıla bilinmiş, birçok kez tehdit almış, uzun süre evden çıkamamış, psikolojik tedavi görmüştür. Yalnızca Mehmet Aydın’ın eşi olması nedeniyle bu kadar şeyi yaşamış ve hâlâ yaşamaya devam etmektedir. Bütün bu yaşananları kader olarak kabul etmiş ve adalete inancını hiçbir şekilde kaybetmemiştir. Müvekkilimin, atılı suçlamalardan kurtulacağına ve adalete inancı tam olmakla beraber yapılacak her yalan haberin ağır bir dönemden geçen müvekkilimi zor durumda bırakacağını belirtiyor, vicdanlarınız ölçüsünde kalemlerinizin hareket etmesini temenni ediyoruz. Bundan sonraki süreçte son olarak müvekkilim hakkında, asılsız iddia ve ithamlarda bulunan, müvekkilin belge ve fotoğraflarını paylaşan kişi ya da kişiler hakkında yasal yollara başvurulacağını ifade ediyoruz.”

Avukat Hotamış’ın açıklaması:


 

Yorumlar (0)