THY kalkışta bu hâle geldi, acil indi!

Türk Hava Yolları'nın kargo uçağı, kalkış sırasında kuş sürüsüne dalınca "acil" koduyla iniş yaptı.

GÜNDEM 03.01.2021, 15:50 04.01.2021, 12:21
THY kalkışta bu hâle geldi, acil indi!

Türk Hava Yolları (THY)'nın kargo şirketi Turkish Cargo’nun İstanbul ile Almatı arasındaki seferini yapacak olan ve sefer sayısı TK6220 olan kargo uçağı, kalkıştan çok kısa zaman sonra kuş sürüsü arasına daldı. Burun bölümünde meydana gelen hasar sebebiyle Boeing 777-F tipi uçak, "acil" koduyla Atatürk Havalimanı’na tekrar iniş yaptı.

Alınan bilgilere göre uçak bu sabah planlı saati olan 08.40’ta Atatürk Havalimanı’ndan teker kesti. Boeing 777-F tipi uçak kalkıştan dakikalar sonra henüz tam yükseliş gerçekleştiremeden kuş sürüsüne daldı.

Kargo uçağının burun kısmı hasar görürken, kaptan pilot yeniden Atatürk Havalimanı’na inme kararını kuleye bildirdi.

Atatürk Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen Boeing 777-F tipi uçağın kaptan pilotu, gereken iznin verilmesi üzerine 30 dakikaya yakın süre Marmara Denizi üzerinde tur atıp hem olası yangına neden olmamak hem de yeterli iniş ağırlığına ulaşmak için yakıt boşaltarak Atatürk Havalimanı’na problemsiz teker koyabildi.

Kargo uçağını seferden çeken Turkish Kargo şirketi, hangara götürülecek uçak üzerinde hasar tespit çalışmaları yapılacağını, ardından bakım ve onarımlarının gerçekleştirileceğini bildirdi.

Yorumlar (0)