Terör yandaşı Kakabaveh'den Türkiye ile anlaşan İsveç'e büyük tepki!

Terör destekçisi Amineh Kakabaveh, Türkiye ile anlaşan İsveç’e tepki gösterdi. Kakabaveh, anlaşmanın kendileri adına kara bir gün anlamında olduğunu ifade etti. Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Linde hakkında bir gensoru önergesi vermek için çalışacağını da söyledi.

GÜNDEM 29.06.2022, 12:35 29.06.2022, 15:41
Terör yandaşı Kakabaveh'den Türkiye ile anlaşan İsveç'e büyük tepki!

Türkiye'nin terör ile mücadele konusundaki talepleri, NATO'ya üye olmak isteyen Finlandiya ile İsveç tarafından kabul edildi ve Madrid'de NATO'nun da bulunduğu dörtlü zirvenin sonrasında ortak bir bildiri imzalandı. Taraflar arasında yapılan anlaşma, İsveç'teki terör örgütü YPG/PKK destekçisi olan bağımsız Milletvekili Amineh Kakabaveh'i endişelendirdi.

Kakabaveh: Bizim için bugün kara bir gün

Türkiye'nin iadesini talep ettiği Kakabaveh, Türkiye ile üçlü muhtıra imzalanmasının "kendileri için kara bir gün olduğunu" belirtti.

Kakabaveh, gensoru önergesi vermek istiyor!

Terör yandaşı Kakabaveh, bildiriye imza atan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında bir gensoru önergesi vermek için çalışacağını da söyledi.

Katıldığı bir tv programında açıklama yapan Kakabaveh, Dışişleri Bakanı Linde aleyhinde gensoru önergesi verebilmek için meclisten 35 milletvekilinin de imzasının gerekli olduğunu söyledi.

Başbakan Andersson'un suçluların iadesi ile ilgili mesajı

Diğer yandan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile yaptıkları anlaşma sonrasında Finlandiya devlet televizyonu YLE'ye önemli açıklamalar yaptı.

Andersson, "Türkiye devleti ile suçluların iadesi konusu için yakın diyalog kuracağız. Terör ile nasıl mücadele ettiğimizi onlara uluslararası hukuk kapsamında konuşup anlatacağız" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefon görüşmeleri gerçekleştirdik"

Süreci yapıcı şekilde değerlendiren Başbakan Andersson, "Müzakereyi yürüten arkadaşlarımız ile birlikte çalıştık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefon görüşmeleri gerçekleştirdik. Bir odada eğer üç kişi oturuyor ve anlaşmak istiyorsa, biz bunu yapabilirsiniz" dedi.

Haber kaynaklarına göre Başbakan Andersson, kendisine sorulan "Bu süreçte daha çok kim taviz verdi?" sorusunu ise yanıtlamak istemedi.

Andersson, Kakabaveh’in oyu ile başbakan olmuştu!

Geçen sene İsveç’te istifa ederek görevi bırakan Stefan Löfven, Sosyal Demokrat Partili Andersson’ı başbakanlık görevi için önermişti.

349 milletvekilinin olduğu mecliste hükümeti kurabilmek için 175 milletvekilinin oyuna ihtiyacı olan Andersson, son olarak bağımsız Milletvekili Kakabaveh'in de desteğini alarak 1 oy fark ile 24 Kasım 2021 tarihinde başbakan seçilmişti.

Andersson terör örgütüne destek olmak için Kakabaveh ile anlaşmıştı!

Andersson’ın başbakan olabilmesi için gerekli olan bir oyu alabilmek için Sosyal Demokrat Parti ile Kakabaveh arasında, terör örgütü YPG/PKK'ya destek olunması adına anlaşma imzalanmıştı.

Yorumlar (0)