Hollandalı çiftçiler çıldırdı! Bakanın evinin önüne gübre döktüler!

Hollanda hükümetinin "azot salınımını kısıtlama" politikasını eleştiren çok sayıda çiftçi, gösteri düzenledi. Hollanda Doğa ve Azot Bakanı Christianne van der Wal'in evinin önüne gübre boşaltan çiftçiler, bir polis aracını traktörleriyle ezdi.

DÜNYA 29.06.2022, 12:54 30.06.2022, 08:57 Hakan Öksüz
Hollandalı çiftçiler çıldırdı! Bakanın evinin önüne gübre döktüler!

Hollanda Doğa ve Azot Bakanı Christianne van der Wal, ekonomik şartlar nedeniyle protesto düzenleyen çiftçilerin yoğun öfkesine maruz kaldı. Twitter'dan açıklamada bulunan Hollanda polisi, Bakan van der Wal'in evinin önünde toplanan bir grup çiftçinin, şiddet eylemlerine imza attığını bildirdi.

Gübre dolu bir tankeri, evin önüne boşalttılar!

Polis tarafından yapılan paylaşımda, "Ülkedeki ekonomik şartlardan memnun olmayan bir grup çiftçi, Hollanda Doğa ve Azot Bakanı Christianne van der Wal'in evinin önünde toplandı. Hierden'da bulunan evin önündeki çiftçiler, traktörlerle polis barikatını geçmeye çalıştı. Bu sırada bir polis aracı ezildi. Gübre dolu bir tanker, bakanın evinin önüne boşaltıldı." ifadelerine yer verildi.

Polis amiri Willem Woelders: Çizgiyi net biçimde aştılar!

Çiftçilerin barışçıl bir protesto yapacaklarını düşündüklerini ancak yanıldıklarını kaydeden polis amiri Willem Woelders, "Bu şiddet eylemleri kabul edilemez. Çizgiyi net biçimde aştılar. Gösteriler gün boyunca sürdü. Protestocuların kullandığı havai fişekler nedeniyle vatandaşların güvenliği tehlikeye girdi. Yol kenarında yakılan ateşler, yangın riskine yol açtı." dedi. 

22 Haziran'da Stroe köyünde gösteri düzenlenmişti

Hollanda hükümetinin tarım politikalarına öfke kusan yüzlerce çiftçi, ülkenin çeşitli bölgelerinden gelerek Gelderland'de gösteriler düzenledi. 22 Haziran'da Stroe köyünde yapılan büyük gösteri, Hollanda basınında geniş yankı uyandırdı. Bakan Christianne van der Wal aleyhinde sloganların atıldığı protestoda, "azot salınımının azaltılması" ile ilgili politikalar eleştirildi.

Traktörleriyle yolları kapatmışlardı

İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında çeşitli adımlar atan Hollanda, doğal alanlardaki nitrojen salınımının azaltılması yönünde bir karar almıştı. Bunun için çiftçilerin sahip olacağı inek, domuz ve tavuk sayısı kısıtlanmıştı. Traktörleriyle bazı yolları kapatan çiftçiler, hükümetin bu kararı geri çekmesi gerektiğini bildirmişti. 

Hollanda Başbakanı Rutte: Şiddet eylemleri kabul edilemez!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, çiftçilerin yaşadığı sorunların farkında olduklarını ancak şiddet eylemlerine bulaşan kişilerin cezalandırılacağını kaydetmişti. Hollanda Adalet ve Güvenlik Bakanı Dilan Yeşilgöz-Zegerius ise iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında azot salınımını azaltmak zorunda olduklarını ifade etmişti.

Yorumlar (0)