Terör örgütüne "cephanelik" darbesi!

Diyarbakır'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik Kayapınar, Bağlar ve Çınar ilçelerinde çok sayıda adrese şafak operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon sırasında 100 kilo plastik patlayıcı ile aralarında roket, roketatar, el bombası, uzun namlulu tüfek de bulunan yüklü miktarda silah, mühimmat ve malzeme bulunurken, 20 şüpheli gözaltına alındı.

GÜNDEM 09.12.2019, 09:16
Terör örgütüne "cephanelik" darbesi!

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerine bağlı ekipler, aldıkları istihbari bilgiler doğrultusunda terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma yürüttü. Çok sayıda adresin günler süren takibin ardından belirlenmesiyle ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon başlattı. 

İş makinesiyle kazı yapıldı

Ekipler tarafından baskın gerçekleştirilen adreslerde arama yapıldı. Yer altında sığınak inşa edilen boş bir arazide iş makinesiyle kazı yapıldı.

Arazinin altında inşa edilen sığınakta, poşetler ve koli bandıyla sarılmış halde cephanelik bulundu. 

Roketler ve patlayıcılar ele geçirildi

Sığınakta ekipler tarafından yapılan aramada 100 roketatar mermisi, 100 kilo plastik patlayıcı,  4'ü uzun namlulu 12 tüfek, 47 el yapımı roket, roketatar, 2 el bombası, 92 sevk fişeği, tabanca, 13 elektrikli kapsül,11 elektronik devre,  5 dürbün, 4 infilaklı fitil, 40 şarjör, uzaktan kumanda ile üzerinde devre ve ampul bulunan kontrol kablosu bulundu.

Cep telefonu ve bilgisayarlar da bulundu

Operasyon sırasında arama yapılan diğer adreslerde silah kılıfları, tornavidalar, bıçak, çakı, metal parçalar, örgütsel doküman, diş macunları, diş fırçaları, fotoğraflar, naylon poşetler, not defterleri, kitaplar, battaniye, hücum yelekleri, sırt çantaları, çok sayıda tabanca ve tüfek mermisi, devre düzenekleri, pil, 2 CD, 6 hafıza kartı, 7 sim kart, 17 cep telefonu ve 2 bilgisayar bulundu.

20 kişi gözaltına alındı

Mühimmat, silah ve malzemeler ele geçirilirken, 20 şüpheli gözaltına alındı. 2 kişinin yakalanması amacıyla çalışma yürütüldü. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak amacıyla Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

Operasyonda terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulurken, ele geçirilen cephaneliğin miktarı da ekiplerin dikkatini çekti. Güvenlik güçleri, bulunan cephaneliğin terör örgütü PKK'ya yönelik barikat ve hendek operasyonlarının gerçekleştirildiği Sur ilçesinde 2016 yılının Ocak ayındaki operasyondan sonra miktar olarak en fazla yakalanan silah ve mühimmat olduğunu bildirdi. 

Bombalı eylem engellendi

İstihbarat birimleri, teröristlerin mühimmat ve silahlarla yurt içinde sansasyonel bombalı eylem düzenleyeceğini ifade etti. 

Silah ve mühimmatların menşei ile nereden getirildiği incelenirken, gerçekleştirilen operasyonla birçok bombalı saldırı engellenmiş oldu.

Yorumlar (0)