Terör örgütü DEAŞ’a milyonlarca lira toplayan 19 kişi yakalandı

Sosyal medyadan yaptıkları çağrılarla DEAŞ adına topladıkları yaklaşık 1,5 milyon lirayı, Hatay hattından çekerek, giriş çıkış yapanlarla beraber Suriye'ye gönderen 24 şüpheliden 19’u gözaltına alındı.

GÜNDEM 17.06.2022, 10:25 17.06.2022, 17:43
Terör örgütü DEAŞ’a milyonlarca lira toplayan 19 kişi yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, DEAŞ ile iş birliği yaptığı belirlenen şahıslara yönelik "terörün finansmanı" suçu çerçevesinde yürüttüğü soruşturma devam ediyor. Bu kapsamda bazı şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinde çağrı yaparak DEAŞ’a para topladığı tespit edildi.

Binlerce kişi para gönderdi

Yapılan çağrılarda belirlenen PTT ve banka hesaplarına yönelik bir araya getirilen MASAK raporu doğrultusunda, toplanan paranın 900'ü aşan kişi tarafından fonlandığı belirlendi.

Araştırmalarda örgütle bağlantısı belirlenen ve hesaplara 20 bin TL’nin üzerinde para yollayan kişiler için farklı bir MASAK raporu daha çıkarıldı.

Ara toplayıcı ve ana toplayıcı olarak ayrıldılar

Düzenlenen ikinci araştırma sonrasında 22 şüphelinin "ara toplayıcı" olarak, 2 zanlının da "ana toplayıcı" olarak görevlendirildiğinin tespit edilmesi üzerine 24 kişinin yakalanması için 12 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, şüphelilerden 19'u yakalanırken, diğer 5 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Milyonlarca TL toplayıp, Suriye’ye gönderdiler

Diğer bir taraftan, dosya kapsamında belirlenen para hareketinin yaklaşık 8 milyon lira olduğu tespit edildi. Haklarında gözaltı kararı verilen zanlıların, örgüt beraberlikleri ile para hareketlerindeki açıklama kayıtları göz önünde tutularak, örgütsel olduğu hususunda şüphe bulunmayan 1,5 milyon lira üzerinde para giriş çıkışı bulunduğu açıklandı.

Şüphelilerin topladıkları paraları, Hatay sınırında bulunan PTT’den çektikleri ve giriş çıkış yapan kişilerle Suriye'ye gönderdiği belirtildi.

Yorumlar (0)