Kocaeli trafiğinde kavganın eşiğine geldiler… Sürpriz son!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, trafikte seyir halindeyken bir otomobil ve bir motosiklet sürücüsü arasında anlaşmazlık yaşandı. Aracını kenara çekerek motosiklet sürücüsüne sitem eden otomobil şoförü, karşı taraftan sakinleştirici ve yapıcı cümleler duyunca kendisini çay içmeye götürdü.

GÜNDEM 17.06.2022, 10:30 17.06.2022, 10:54
Kocaeli trafiğinde kavganın eşiğine geldiler… Sürpriz son!

İstanbul’da yüzme antrenörü olarak görev yapan ve bir arkadaşını ziyaret etmek amacıyla Gebze’ye gelen motosiklet sürücüsü Orhan Köseoğlu, trafikte nadir görülen bir olay yaşadı. Trafikte seyir halindeyken önündeki otomobili geçmek isteyen Köseoğlu, aracın aniden kendisini sıkıştırmasıyla büyük bir kazadan son anda kurtuldu. 

“Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır”

Otomobilini kenara çekerek motosiklet sürücüsüne sitem eden araç sahibi, Orhan Köseoğlu’ndan duyduğu sakinleştirici ve yapıcı cümlelerin ardından ses tonunu düşürdü. Bir süredir psikolojik sıkıntılar yaşadığını belirten otomobil sürücüsü, Köseoğlu’ndan helallik isteyerek kendisini çay içmeye davet etti. Otomobil şoförü ile birlikte çay içerek sohbet eden Orhan Köseoğlu, böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını dile getirerek, “Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” ifadelerini kullandı. 

“Bir yerlerim kırılabilirdi, büyük bir kaza olabilirdi”

Kask kamerası tarafından da saniye saniye kaydedilen o anları anlatan Orhan Köseoğlu, “Ben trafikte normal seyrime devam ediyordum. Önümde bulunan otomobil, iki şeridi ortalayıp ilerlemeye başladı. Bir sola bir sağa hareket ediyordu. Ben de bu kararsızlıktan zarar görmemek için geçmeye karar verdim. Hamle yaptığım anda otomobil beni sıkıştırdı. Büyük bir kazanın eşiğine geldim. Hemen yan tarafımda kaldırım vardı. Güçlükle motoru kontrol altına alabildim. Bir yerlerim kırılabilirdi, büyük bir kaza olabilirdi” şeklinde konuştu. 

“Kavganın eşiğine gelmişken aniden arkadaş olduk”

Ardından otomobil sürücüsünün kendisine yüksek sesle tepki göstermeye başladığını dile getiren Orhan Köseoğlu, “Otomobildeki arkadaşımız hafif gergin gözüküyordu. Ben motosiklet sürücüsü olduğum için sık sık bu tür durumlarla karşılıyorum. Herkesle kavga etme imkânım yok, o sebeple artık daha sakin ve yapıcı davranıyorum. Onunla sakin ve doğru bir üslupla konuştum. Görmemiş olabilir diye düşündüm. Güzel ve doğru kelimeler kullanınca o da gevşedi ve işi tatlıya bağladık. Sonunda beni ısrarla çay içmeye davet etti. Aşırı ısrar edince ben de onu kıramadım. Kavganın eşiğine gelmişken aniden arkadaş olduk” ifadelerini kullandı. 

“Bu tür tatsız bir olayla güzel bir arkadaşlık başlamış oldu”

Araç sürücüsü ile yaptığı görüşmede kendi öz eleştirisini de yaptığını dile getiren Köseoğlu, “Elbette benim de hatam olabilir. Otomobile o kadar yaklaşmam doğru değildi. Ama ben o hamleyi araçtan uzaklaşmak ve olası bir tehlikenin önüne geçmek yapmıştım. Sonrasında bu olaylar yaşandı. Neyse ki orta yolu bulduk ve tatlıya bağladık. Beraber çay içip, sohbet ettik. Bu tür tatsız bir olayla güzel bir arkadaşlık başlamış oldu. Kendisine de anlayışı için ve davranışı için teşekkür ediyorum” dedi. 

“Sakinleştirici ve yapıcı konuşmalar yapmayı tercih ediyorum”

Yaşamını sürdürdüğü İstanbul’da da motosiklet kullandığını belirten Köseoğlu, “İstanbul’un trafiği ve trafik sorunları zaten malum. Orada da araç sürücülerinin hataları sebebiyle çeşitli tartışmalar yaşıyoruz. Ama herkesle kavga edemem. Herkesle kavga edersem bu işin içinden çıkamam. O sebeple ben artık trafikte sakin kalabilmeyi öğrendim. Çünkü halkımızın büyük bir kesimi özellikle trafikte oldukça gergin oluyor. Bizim özgürce hareket ettiğimizi görünce de sanki biraz kıskanıyorlar ve öfkeleniyorlar. Tartışmaya niyetli çok insanla karşılaşıyoruz ama ben onlara bu imkânı vermiyorum. Sakinleştirici ve yapıcı konuşmalar yapmayı tercih ediyorum” ifadelerini kullandı. 

“Her zaman karşımızdaki insana sakin ve pozitif yaklaşmalıyız”

“Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” diyerek sözlerine devam eden Köseoğlu, “Ben hayata pozitif bakmayı tercih eden biriyim. Herkesin bildiği gibi araçların köşelerinde her zaman bir sopa bulunur. Ama eğer karşı taraf yapıcı bir kişiyse, o sopalar hiç çıkmaz. Bu olayda sakin kalan taraf ben oldum. Belki bu araç sürücüsü arkadaşımız da bir sonraki trafik anlaşmazlığında daha sakin bir tavır takınacak bu vesileyle. Trafikte ne kadar güler yüzlü davranırsak, ne kadar sakin kalabilirsek karşı taraf da o kadar bizden etkileniyor. Her zaman karşımızdaki insana sakin ve pozitif yaklaşmalıyız. Durum ne olursa olsun gerginliği artırıcı konuşmaların içine girmek doğru değil. Ben buna inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)