Sel ve su baskınları olabilir! İşte 17 Haziran 2022’de hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 Haziran 2022 tarihine dair hava durumu raporunu açıkladı. Bugün birçok şehirde kuvvetli yağış beklenirken, hava sıcaklığının ise ülkenin güneydoğu kesimi hariç diğer yerlerinde mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor.

YAŞAM 17.06.2022, 10:28 17.06.2022, 17:44
Sel ve su baskınları olabilir! İşte 17 Haziran 2022’de hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son tahminlere göre; Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta, Ordu, Samsun'un doğusu, Bilecik, Bursa'nın güneyi, Balıkesir'in güneydoğusu, Çorum ve Tokat’ta yerel sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların öğle saatleri sonrasında Çankırı, Karabük, Bolu, Ankara'nın kuzeyi ve Kastamonu'nun güney kesimlerinde kısa zamanlı, yerel ve kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!

Bugün öğle saatlerinden sonra Çankırı, Bolu, Karabük, Kastamonu'nun güneyi ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde kısa süreli kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sel ve su baskınları olabilir!

Yetkililer, sağanak yağıştan dolayı su baskını ve sel olayları yaşanabileceğine dair uyarılar yaparken vatandaşları yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı önlem almaları konusunda da uyardı.

17 Haziran 2022’de hava sıcaklığı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı son verilere göre ülkenin güneydoğu kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olacağı diğer yerlerde ise mevsim normallerinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar

Rüzgarın genellikle kuzey yönlü, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde ise güney yönlerden hafif, ara sıra da orta kuvvette, yağış olan yerlerde de yağış sırasında kuvvetli (40-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerimize göre bugün hava durumu şöyle;

Marmara Bölgesi

Bugün Marmara Bölgesinde havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Bilecik, Balıkesir'in güneydoğusu ve Bursa'nın güneyinde ise öğle saatlerinden sonra sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bilecik: Parçalı bulutlu 26°C

Edirne: Parçalı bulutlu 29°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 27°C

Kocaeli: Parçalı bulutlu 30°C

Ege Bölgesi

Ege Bölgesinde bugün az bulutlu ve iç kesimlerde parçalı bulutlu havanın hakim olması bekleniyor. Ayrıca Afyonkarahisar ve Kütahya ve çevrelerinde öğle saatlerinden sonra sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış olması tahmin ediliyor.

Denizli: Parçalı bulutlu 34°C

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 31°C

Manisa: Parçalı bulutlu 33°C

Kütahya: Parçalı bulutlu 25°C (Öğle saatleri sonrasında sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı)

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz bölgesinde Isparta çevrelerinde öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken bölgede genel olarak az bulutlu ve iç kesimler de ise parçalı bulutlu havanın hâkim olması tahmin ediliyor.

Adana: Parçalı ve az bulutlu 33°C

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 31°C

Mersin: Parçalı ve az bulutlu 30°C

Hatay: Az bulutlu 33°C

İç Anadolu Bölgesi

Bölgede havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin edilirken öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı bekleniyor. Yağışların öğleden sonra Ankara, Eskişehir'in kuzey kesimleri ile Çankırı’da kısa süreli ve kuvvetli olması yapılan tahminler arasında.

Ankara: Parçalı bulutlu 26°C

Çankırı: Parçalı bulutlu 28°C

Eskişehir: Parçalı bulutlu 26°C

Konya: Parçalı bulutlu 28°C

Batı Karadeniz Bölgesi

Batı Karadeniz’de bugün havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca öğleden sonra Bolu, Kastamonu ve Karabük’te sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olacağı ise yapılan değerlendirmeler arasında.

Bolu: Parçalı bulutlu 23°C

Düzce: Parçalı bulutlu 28°C

Kastamonu: Parçalı bulutlu 25°C

Sinop: Parçalı bulutlu 25°C

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Parçalı bulutlu havanın etkin olacağı tahmin edilen bölgede, Doğu Karadeniz’le Samsun'un doğusu, Çorum, Ordu ve Tokat çevrelerinde kısa süreli sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Amasya: Parçalı bulutlu 29°C

Gümüşhane: Parçalı bulutlu 26°C

Samsun: Parçalı bulutlu 25°C

Trabzon: Parçalı bulutlu 24°C

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bugün parçalı bulutlu havanın hakim olması beklenirken öğleden sonra bölgenin kuzey kesimlerinde sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Erzurum: Parçalı bulutlu 25°C

Kars: Parçalı bulutlu 25°C

Malatya: Parçalı bulutlu 32°C

Van: Parçalı bulutlu 26°C

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Bölgede az bulutlu hava olaylarının yaşanacağı tahmin ediliyor.

Diyarbakır: Az bulutlu 38°C

Gaziantep: Az bulutlu 36°C

Siirt: Az bulutlu 36°C

Şanlıurfa: Az bulutlu 38°C

Yorumlar (0)