TBMM'den Biden'ın skandal 'soykırım' açıklamasına tepki

Meclis Genel Kurulu'nda, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarını 'soykırım' ve 'büyük felaket' olarak adlandırmasının kınanması ve reddedilmesine dair bildiri kabul edildi.

GÜNDEM 27.04.2021, 18:10
TBMM'den Biden'ın skandal 'soykırım' açıklamasına tepki

TBMM'de (Türkiye Büyük Millet Meclisi), ABD Başkanı Joe Biden tarafından sarf edilen sözde soykırım ifadeleri sebebi ile bir karşı bildiri okundu.

Söz konusu bildiride, Biden'ın 'soykırım' ifadesi oldukça sert bir dille kınandı.

HDP imza atmadı

Bildiri, TBMM'de bulunan AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti tarafından kabul gördü.

Öte yandan, HDP'nin bildiriye imza atmadı.

"Bu iftiraları reddediyoruz"

Bildiride, şu ifadeler yer verildi:

"ABD Başkanı Joe Biden’ın, 24 Nisan 2021'de gerçekleştirdiği açıklamasıyla, 1915 olaylarına dair Ermeni lobilerinin iddialarını barındıran tezlere sahip çıkmasını, TBMM olarak şiddetle ve esefle kınıyor, tarihin siyasi nedenlerle üzerinde oynanmasından başka bir anlam taşımayan bu temelsiz iftiraları en şiddetli şekilde reddediyoruz.

"Biden'ı geri adım atmaya çağırıyoruz"

Tarihi hususlarda hüküm vermeye ahlaken ve hukuken hiçbir yetkisi bulunmayan ABD Başkanı’nın gerçekleştirdiği bu açıklama, bizim nezdimizde yok hükmü taşımaktadır.

Biden’ı, tarihi gerçeklerle ilişkisi olmayan, vatandaşlarımızın vicdanını derinden yaralayan bu hatalı açıklamasından geri dönmeye, başta Ermeni ve Türk halkları olmak üzere, bölge halkları için istikrar, güven ve barış içinde yaşama gayretlerine destek vermeye ve iki ülke ilişkileri üzerinde kaçınılmaz olarak negatif etkiler bırakacak bu karardan geri adım atmaya davet ediyoruz."

Yorumlar (0)