TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni yasama yılı başlıyor. Meclis Genel Kurulu saatler 14:00 gösterdiğinde Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşması ile açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis kürsüsünden seslenmesi ve önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Yeni yasama döneminde Meclis, başta bütçe olmak üzere, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren çok sayıda yasal düzenleme için mesai yapacak.

GÜNDEM 01.10.2023, 09:23 01.10.2023, 14:07
TBMM'de yeni yasama yılı başlıyor

Meclis'te ilk tören saatler 13.00 gösterdiğinde Atatürk Anıtında gerçekleştirilecek. Törende Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ile milletvekilleri hazır olacak.

Cumhurbaşkanı meclis kürsüsünden seslenecek

Genel Kurul ise saat 14:00'te açılacak. Meclis Başkanı'nın Kurtulmuş’un hitabının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüye çıkacak ve önemli mesajlar verecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasında ekonomi, yeni anayasa ve yapılması planlanan düzenlemelere yönelik mesajlarını vermesi bekleniyor.

Meclis'in geleneksel resepsiyonu ise akşam saatlerinde gerçekleştirilecek. Resepsiyona milletvekilleri, siyasi parti liderleri ve çok sayıda isim davet edildi.

Meclis'in en önemli mesaisi: Yeni ve sivil bir anayasa

Meclis, yeni yasama döneminde milyonca kişiyi yakından ilgilendiren önemli konulara ilişkin düzenlemeler üzerinde çalışacak. Emekli vatandaşlardan gençlere kadar toplumun her kesimine özel yasal düzenlemeler tek tek hayata geçirilecek. Meclis'in yeni dönemde en önemli mesaisi ise sivil ve yeni anayasa olacak...

Öncelikli konu emekli maaşları

İlk yasa tekliflerinden biri ise emekli maaşlarına yapılacak olan düzenleme konusu olacak.

Aile Bankasından genç bireylere özel desteklere kadar birçok yasa da yine Mecliste konuşulacak öncelikli konular arasında yer alıyor.

Başörtüsüne anayasal güvence

Başörtüsüne anayasal güvenceye yönelik düzenlemeyle yeni ve Sivil Anayasa için de ayrıca bir çalışma takvimi oluşturulacak. Ak Parti ile MHP, Anayasanın Meclis'ten uzlaşma ile çıkması için muhalefetin kanadının da desteğini isteyecek.

Meclis’te güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı

6'ya yükselen siyasi parti grubu nedeni ile Meclis'te bazı günler ziyaretçi sayısı 15 bini geçiyor. Bu nedenle yeni yasama döneminde Meclis ile çevresi bin 167 kamerayla gece gündüz izlenirken güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı.

Yorumlar (0)