TBMM'de 23 Nisan özel oturumu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 102. yıl dönümü, bugün törenlerle kutlanacak. İlk tören Meclis'te yapılacak. 

GÜNDEM 23.04.2022, 09:19
TBMM'de 23 Nisan özel oturumu

102 sene önce bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920 tarihinde açıldı.

Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkulu törenlerle kutlanacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, törenlere ev sahipliği yapacak.

İlk tören, bugün saat 09.00'da Meclis'te düzenlenecek. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılacak. Milli Eğitim Bakanı Özer, 81 şehirden çocukları temsilen bir erkek ve bir kız öğrenci ile birlikte Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirecek.

Devlet erkanı Anıtkabir’de!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek törenden sonra devlet erkanı, Anıtkabir'de toplanacak. Mustafa Şentop başkanlığındaki Meclis heyeti, Ata'nın huzuruna çıkacak. İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra Şentop, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalamak için Misak-ı Milli Kulesi'ne geçecek. Ardından saat 10.00'da Birinci Meclis olacak. Törende 102 sene evvel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı sırasında en yaşlı üye olarak bilinen Sinop Mebusu Şerif Bey'in konuşması seslendirilecek. Şentop, burada bir konuşma yapacak. daha sonra özel defter imzalanacak.

TBMM'de özel oturum 

Birinci Meclis'teki törenden sonra Mustafa Şentop, TBMM’de kutlamaları kabul edecek

Meclis saat 14.00'te, 23 Nisan özel gündemi ile bir araya gelecek. Genel Kurul'da yapılacak olan özel oturumda, siyasi partileri temsilen konuşmalar yapılacak.

Yorumlar (0)