Kapadokya’da görsel şölen! Dünyanın en büyüğü oldu

Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya’da bugüne kadarki gelmiş geçmiş en büyük bayrak balon havalandı. Türk bayrağı olarak tasarlanan dev balon, Kapadokya semalarında süzülürken, görenleri kendine hayran bıraktı. 

YAŞAM 23.04.2022, 09:34 24.04.2022, 09:06
Kapadokya’da görsel şölen! Dünyanın en büyüğü oldu

Türk bayrağı olarak dev balonu tasarlayan balon üreticisi Halis Aydoğan, dünyada bu ölçekte bir başka bayrak balonun bulunmadığını altını çizdi. 2 aylık bir süreç içerisinde balon yapımını tamamladıklarını vurgulayan Aydoğan, böyle bir eseri ortaya çıkardıkları için kendileri ile gurur duyduklarını ifade etti. 

“Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şeyi kendi topraklarımızda üretmemiz de bizim için bir başka onur”

İlk kez havalanan Türk bayraklı balonun pilotluğunu da üstlenen Halis Aydoğan, “Türkiye’mizin en özel merkezlerinden olan Kapadokya’da bugüne kadar balonlarımızın üzerine hep Türk bayrağı asıyorduk. Dünyada ilk kez bir bayrak balon üretimi gerçekleştirdik. Bugün de uçuşunu yapıyoruz. Çok heyecanlıyız. İlgi ve alaka çok yüksek. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şeyi kendi topraklarımızda üretmemiz de bizim için bir başka onur” şeklinde konuştu. 

“Kendi memleketimizin imkânlarıyla bu özel eserin üretimini bitirdik”

Üretilen balonun tamamen yerli imkânlarla tasarlandığının altını çizen Aydoğan, “Kendi memleketimizin imkânlarıyla bu özel eserin üretimini bitirdik. Bu da ayrı bir mutluluk sebebi. Sepetinden kubbesine kadar her şeyi Kapadokya’dan temin edilmiş ve bu şekilde üretilmiştir. Tüm ekip arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Herkesin emeklerine sağlık” ifadelerini kullandı. 

“23 Nisan’da hayata geçirmenin mutluluğu içerindeyiz”

Bayrak balonu havalandırabilmek için yaklaşık 60 gündür sıkı bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Aydoğan, “Ortaya çıkardığımız bu balon, her şeyi hesaplanarak tasarlandı. Bayrağımızın boyutlarına ve ölçülerine de ayrı bir hassasiyet gösterdik. Orijinal bir bayrak ölçeği oldu. Yüzeyi yaklaşık olarak 432 metrekare. Dünyanın buna benzer, bu büyüklüğe sahip herhangi bir başka balon bulunmuyor. Bu önemli üretimi 23 Nisan’da hayata geçirmenin mutluluğu içerindeyiz” dedi. 

“19 Mayıs’ta ve önümüzdeki diğer bayramlarda da bu özel ürünümüzü uçurmak istiyoruz”

Türk bayraklı dev balonu 19 Mayıs’ta da uçurmak istediklerini aktaran Aydoğan, “Ulusal bayramlarımız hepimiz için çok kıymetli. 23 Nisan ile birlikte güzel bir başlangıç yapmış olduk. 19 Mayıs’ta ve önümüzdeki diğer bayramlarda da bu özel ürünümüzü uçurmak istiyoruz. Hep vatandaşlarımıza hem de yabancı turistlerimize bir görsel şölen sunuyoruz aslında. Tabi bu sadece Kapadokya ile sınırlı kalmayacak. Diğer şehirlere de giderek balonumuzu tanıtmak, oralarda da uçurmak ve Türkiye’ye bu eşsiz balonumuzu sergilemek istiyoruz. İnşallah bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)