Tarihi görev öncesi Alper Gezeravcı'nın ailesinden isteği! Baba Gezeravcı anlattı

ABD'de gerçekleşecek uzay fırlatma töreni öncesinde Gezeravcı’nın ailesi hissiyatlarını anlattı ve Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğuna olan hazırlıklarıyla ilgili detayları paylaştı.

GÜNDEM 17.01.2023, 10:52 18.01.2024, 09:20 Buse Önder
Tarihi görev öncesi Alper Gezeravcı'nın ailesinden isteği! Baba Gezeravcı anlattı

Türkiye ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu bu gece Türkiye saatiyle 01.11’de ABD’de yapılacak fırlatma töreniyle başlayacak. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak tarihi bir göreve hazırlanan Alper Gezeravcı'nın ailesi ise bu görev öncesinde duygu dolu açıklamalarda bulundu.

Alper Gezeravcı'nın annesi Sıddıka Gezeravcı, duygularını paylaşarak, "Gururluyum, sevinçliyim ve heyecanlıyım. İlk haberi Türkiye ile beraber duyduk. Biz de tören alanındaydık, orada duyduk. Biraz sevindim, biraz üzüldüm. Ne olduğunu sonra öğrendim. Bilmeyince onun için üzüldüm. Korku bastı biraz. Şimdi rahatım. Allah'ım güle güle gidip gelmesini nasip etsin” ifadelerini kullandı.

‘Oğlumuzla gurur duyuyoruz’

Alper Gezeravcı'nın babası Ali Gezeravcı, Alper Gezeravcı ile yaptıkları görüşmeyi anlatarak, "Dün akşam mesafeli olarak görüştük (karantina sebebiyle). Güzel duygularla şunları söyledik; Oğlum, Alper'im hayırlı görevler nasip etsin Allah'ım. Yolun açık olsun. Başarılar diliyoruz ve evlatlarımızla bütün eşimiz, dostumuz gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Baba Gezeravcı, Alper Gezeravcı'nın göreve çıkmadan önce söylediklerini de paylaşarak, "'Hiçbir şeye endişe etmeyin. Mutlu olun, o bana yeter' dedi. Biz de o mutluluğu seve seve yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Gezeravcı hep pilot olmak istiyordu

Gezeravcı'nın babası, Alper Gezeravcı'nın küçük yaşlardan itibaren uzaya olan ilgisini şu şekilde anlattı. Baba Gezeravcı, "Pilotluk yönü daha fazlaydı. Ama daha önceden de 4 yaşlarında anneannesinin evine gittiğinde '’Ben uçak şoförü olacağım' diye belirtmişti” ifadelerini kullandı.

Yeğeni Karan’ın fotoğrafını yanına alacak

Gezeravcı'nın kardeşi, yeğeni Karan'ın fotoğrafı ile birlikte yanında götürdüğü birkaç eşya daha götürdüğünü belirtirken, Gezeravcı için Karan’ın onun için çok özel olduğunu vurguladı.

Kendilerinin kardeşinden daha heyecanlı olduklarını belirten kardeş Gezeravcı, "Bizler için ailemiz için bütün Türkiyemiz için çok güzel bir gurur. Mutluluğun en güzellerini tattırdı bize. Bu görevi de Allah'ın izniyle güzel bir şekilde, başarıyla tamamlayacağına inanıyorum. Döndükten sonrasında da çocuklarımıza, gençlerimize bir örnek olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kendisinin de abisi sayesinde kariyerini şekillendirdiğini belirten kardeş Gezeravcı,  Abi olmak dışında bir arkadaş gibiydi. Beraber büyüdük. Benim de kariyerim boyunca destek oldu. Bende onun vesile olmasıyla pilotluk mesleğine adım attım. Mutluyuz, gururluyuz. İnşallah döndükten sonra milletçe gururu paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)