Türk astronot Gezeravcı uzay yolculuğunu anlattı

Bakan Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak belirlenen Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu serüvenini anlatan bir videoyu paylaştı.

GÜNDEM 15.01.2024, 17:55 16.01.2024, 12:50 Buse Önder
Türk astronot Gezeravcı uzay yolculuğunu anlattı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olan Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu serüvenini anlatan bir video paylaştı. Videoda F-16 pilotunu söyleyen Gezeravcı, 18 Ocak'ta başlayacak uzay yolculuğu öncesi duygularını ve beklentilerini paylaştı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayrağında ay-yıldızı taşıyan Türk milletinin ufku gökyüzünün ötesine, uzayın derinliklerine uzanıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milli Uzay Programı hedeflerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Mutluyuz, gururluyuz" ifadelerini kullandı.

‘Uzayda uçabilmek muhteşem bir his olacak’

Alper Gezeravcı, videoda geçmişine dair anılarını paylaşarak, 5-6 yaşlarındayken gökyüzünde gördüğü uçağın etkisi altında kaldığını ve o günden itibaren pilot olma hayalini taşıdığını ifade etti. F-16 pilotu olarak en yüksek irtifada 51 bin fit uçtuğunu belirten Gezeravcı, uzayda uçabilmenin muhteşem bir his olacağını dile getirdi.

Gezeravcı, Türkiye'nin uzay programı kapsamında hayallerinin gerçeğe dönüşeceğini öğrenince büyük bir heyecan yaşadığını belirtti. "Uzay" kelimesinin Türkiye için uzun süre sadece bir hayal olduğunu ifade eden astronot adayı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde alınan kararla bir Türk vatandaşının uzaya gönderilecek olmasının, ülkenin geleceği adına büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Gezeravcı'nın 18 Ocak'ta başlayacak olan uzay yolculuğu, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında gerçekleştireceği önemli bir kilometre taşı olacak olmasıyla dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)