Bu haber herkesi ilgilendiriyor: Metrekareye 100 kg yağış düşecek!

Meteoroloji’den yapılan son dakika uyarısında bu akşam saatlerinden itibaren Orta ve Güney Ege'de, gece yarısından itibaren ise Karadeniz'de şiddetli fırtına beklendiği bilgisine yer verildi. Uyarıda, Akdeniz bölgesi için metrekareye 100 kilogram yağış düşeceği ifade edildi.

YAŞAM 15.01.2024, 17:58 Şeyda Gül
Bu haber herkesi ilgilendiriyor: Metrekareye 100 kg yağış düşecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu illerde yaşayan vatandaşları son dakika uyardı. Meteoroloji’den yapılan uyarıda bu gece saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun çevreleri ile zamanla Sinop'un iç kesimleri, Çorum, Tokat, Amasya, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği kaydedildi.

Tedbir ve dikkat uyarısında bulunuldu

Yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekilen açıklamada, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Bugün 8 kent için "sarı" ve "turuncu" alarm

Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Mersin, Manisa ve Muğla için "turuncu" alarm ve Çanakkale için "sarı" uyarısında bulunularak, bu illerde yaşayan vatandaşların ekstra dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

16 Ocak’ta 25 kent için alarm verildi

16 Ocak Salı günü için ise 18 il için sarı alarm verildi. Sarı kodlu alarm Çanakkale, Adana, Amasya, Bolu, Bursa, Çorum, Giresun, Hatay, Kastamonu, Kahramanmaraş, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük ve Osmaniye’yi kapsıyor. 7 kent için verilen turuncu alarm ise Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya ve Mersin’den oluşuyor.

Akdeniz’de şiddetli sağanak

Uyarıda bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) yağış beklendiği kaydedildi. Antalya merkez ile Salı günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilen açıklamada, yağışların Çarşamba günü saat: 15.00'e kadar etkili olacağı bilgisine yer verildi.

Hava sıcaklığı

Sıcaklıkların kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 - 6 derece artması beklenen hava sıcaklıklarının, yurdun diğer yerlerinde önemli bir değişiklik olmayacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Rüzgar

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın, Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi öngörülüyor. Bu sebeple yapılan uyarıda, “Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.  

Yorumlar (0)